Drømmen om at flyve
Målgruppe: 0. – 3. klasse
Fag: Dansk, Historie, Natur/teknologi
Varighed: 1 time
Maks. deltagere: 28 elever
Pris: 550 kr.
Kan man få en luftballon til at flyve ved at putte en sky ind i den? Og hvem var den første i verden der fløj?
Den ældste flyvemaskine på Danmarks Tekniske Museum er godt 100 år gammel. Men drømmen om at flyve er meget ældre end det.
Dette forløb handler om flyvningens historie, fra de gamle myter og de første halsbrækkende flyveforsøg til udviklingen af den moderne flyvemaskine. Vi kigger på museets mange flyvemaskiner og taler om hvordan flyvningen har udviklet sig gennem tiden. Eleverne får selv lov til at gå på opdagelser inde i nogle af vores flyvemaskiner, og vi undersøger hvordan en luftballon virker. Vi hører om vores store danske opfinder, Jacob Ellehammer, og om hans forsøg på at blive den første i Europa der fløj.
I dette forløb bliver historien levende for eleverne gennem vores flotte samling af flyvemaskiner og skaber en tydelig fortælling om udviklingen af flyvemaskinerne fra drømmen om at flyve til moderne fly. Forløbet tager udgangspunkt i elevernes nysgerrighed og egen viden om emnet, og eleverne inddrages gennem dialogbaseret undervisning i diskussion og refleksion over, hvordan vores verden har ændret sig gennem flyvningens historie.
Læringsmål:
- Eleverne har indblik i flyets teknologiske udvikling igennem tiden
- Eleverne kan give eksempler på personer, myter og hændelser der tillægges værdi i flyvningens historie
- Eleverne kan beskrive simple grundlæggende flyveprincipper
Book besøget her
Hvis du har spørgsmål vedr. din booking, kan du kontakte os tirsdag-torsdag kl. 14.00 -15.00 på 49 25 27 37 eller på mail undervisning@tekniskmuseum.dk
Åbningstider
Tirsdag-søndag 10.00-16.00
Det er gratis for skoler at besøge museet. Hvis I ønsker at booke et undervisningsforløb, kan I se prisen under det enkelte forløb.
Praktisk Information
Find informationer om det praktiske, som spisepladser, samt reglementet for adfærd på museet
Om undervisningen
Her kan du læse om vores vision med undervisningen