Kunstig Intelligens

I dag giver kunstig intelligens os mulighed for at gøre ting på helt nye måder og stiller spørgsmål til vores egen forståelse af, hvad det vil sige at være menneske. Men hvor intelligent er den kunstige intelligens egentlig? Og hvordan fungerer den? Det kan du undersøge i vores udstilling om kunstig intelligens, som vi håber, kan få dig til at tænke over, hvordan vi skal leve sammen med teknologien i fremtiden. 

Kunstig intelligens dækker over flere typer af programmering, og til hverdag møder du flere af dem i forbindelse med online reklamer og anbefalinger, vejvisning, bilkørsel, billedsøgning og chatrobotter. 

Men hvordan vælger den kunstige intelligens for eksempel de reklamer og anbefalinger, som du får? Og hvor meget viden om dig skal den kunstige intelligens have for at kunne gøre det? 

Det korte svar er, at den formentlig ved absurd meget om dig. Kunstig intelligens lever af data. Den spiser data morgen, middag og aften. Den kombinerer viden om dig med viden om en masse lignende personer på nettet og giver dig reklamer og anbefalinger ud fra det. Det er supersmart og hjælper os for eksempel til at opdage ny musik. Men nogle gange føler du måske, at den også har viden, du egentlig ikke vil dele…

ai udstilling
elektronik til enhver