Rumstationen – På mission med Andreas Mogensen

Tag med på en inspirerende rumrejse på Danmarks Tekniske Museum! 

Oplev en fantastisk udstilling, der tager dig med ombord på den internationale rumstation ISS. I august 2023 sætter den danske astronaut Andreas Mogensen sig i pilotsædet i toppen af en Space X Falcon-9 raket for at brage gennem atmosfæren og koble sig til den internationale rumstation ISS.  

Igennem udstillingen har du mulighed for at lære om Andreas Mogensens bemærkelsesværdige mission, Huginn, mens du udforsker den imponerende rumstation og nyder spændende videoinstallationer. Andreas Mogensen vil være din personlige guide og fortælle sin historie om drømmen om at blive astronaut og livet ombord på ISS. 

Du får også mulighed for at udforske forskningsmodeller og artefakter fra Huginn missionen. Disse forsøg fokuserer på teknologier til astronauternes trivsel og filtrering/genanvendelse af vand på rumstationen. Desuden indsamler Andreas og hans mandskab værdifulde data om klodens energibalance og klimaets udvikling.

I vores eksisterende udstilling ”Rummet tur-retur” kan du komme helt tæt på Andreas Mogensens fascinerende rumkapsel, der sendte ham ud i rummet som den første dansker nogensinde i 2015. Få indblik i hans hverdag på ISS og oplev de udfordringer, astronauter står over for i det vægtløse rum. 
 

Vi er stolte af at være vært for disse unikke udstillinger, der giver vores besøgende en dybere forståelse for rumfartens betydning. Tag med os på denne uforglemmelige rumrejse på Danmarks Tekniske Museum!
 
Læs meget mere om projektet Rumrejsen 2023 som udstillingen er den del af her.