Tidligere udstillinger

Rumstationen – På mission med Andreas Mogensen

10. august – 17. december 2023

Oplev en fantastisk udstilling, der tager dig med ombord på den internationale rumstation ISS. I august 2023 sætter den danske astronaut Andreas Mogensen sig i pilotsædet i toppen af en Space X Falcon-9 raket for at brage gennem atmosfæren og koble sig til den internationale rumstation ISS.  

Igennem udstillingen har du mulighed for at lære om Andreas Mogensens bemærkelsesværdige mission, Huginn, mens du udforsker den imponerende rumstation og nyder spændende videoinstallationer. Andreas Mogensen vil være din personlige guide og fortælle sin historie om drømmen om at blive astronaut og livet ombord på ISS.

Læs mere om udstillingen

Sort Energi og Grønne Håb

18. august 2021 – 1. januar 2024

I udstillingen kommer du med på en rejse gennem energiens historie, og får et kig ud i fremtidens grønne energilandskab. Udstillingen fortæller historien om, hvordan kul reddede Danmarks skove, hvordan elektriciteten revolutionerede vores hjem, og den tager dig med helt frem til hvordan data og streaming påvirker klodens klima.  

Udstillingen vil hjælpe os på vej til at forstå hvordan vores energibehov er vokset, og kræver at vi finder nye løsninger. Hvordan kan nøddeskaller og alger fx omdannes til fremtidens brændstof? Og er moderne atomkraft allerede godt på vej? SORT ENERGI & GRØNNE HÅB ser på nogle af de nyeste energiteknologier, der i den nære fremtid kan være med til at dække vores energibehov på en grønnere og mere bæredygtig måde – til gavn for både os og klimaet. 

Læs mere om udstillingen