Indlæser Begivenheder

23. mar 2023 kl. 17:00 18:00

TINY – PREMIERE

PREMIERE! Familieforestilling: et højtflyvende eventyr om et lille menneskes store bedrifter!

Da Tiny blev født, vejede hun ikke mere end en liter mælk. Når man er fattig, den yngste af 7 og tilmed meget lille, er det let at blive set ned på. Men i bomuldsmarken oplever Tiny, hvordan selv “en lille orm” kan udvikle vinger. 

Ude i verden kommer de første flyvemaskiner i luften. Og på det lokale marked optræder “Charles Broadwick og hans fantastiske franske aeronauter”. I et spektakulært nummer, kaster de sig ud i faldskærme fra en gigantisk luftballon. Tiny tilbyder sig frygtløst til truppen, bliver antaget og ser frem til endelig at blive set op til! Istedet bliver hun iklædt mamelukker og kyse og promoveret som “Tiny – det flyvende dukkebarn”. 

Men set fra luften bliver alle andre små, og Tiny får et nyt perspektiv på livet. Snart bliver hun den første kvinde, der springer i faldskærm fra et fly. Hun opfinder, sågår den anordning der kan udfolde en faldskærm i frit fald. Og da 1. verdenskrig bryder ud, træner Tiny den amerikanske hærs unge piloter i at forlade en havareret maskine med livet i behold. 

“Tiny” er eventyret om et lille menneske, der gør en kæmpe forskel. Den sande historie om den amerikanske faldskærmspioner Georgia “Tiny” Broadwick (1893-1978).


Forestillingen præsenteres i et samarbejde mellem Frøken Fracasos Kompagni, Helsingør Kommune, Danmarks Tekniske Museum og Helsingør Teater

Billetter bestilles via Helsingør Teater https://www.helsingor-teater.dk/tiny/

Fabriksvej 25
Helsingør, 3000 Danmark
+ Google Maps
49 22 26 11
Se Sted hjemmeside