Ørsted og elektromagnetisme

Målgruppe: 7. – 10. klasse

Fag: Fysik

Varighed: 1½ time

Maks. deltagere: 28 elever

Pris: 650 kr.

Prøv at forestille jer en verden uden elektricitet, hvor det er mørkt, medmindre du tænder et stearinlys, og hvor der ikke findes køleskabe, computerspil, mobiltelefoner og andre elektriske apparater. Det er næsten ikke til at overskue, vel?  Men sådan var det for mindre end 250 år siden. Indtil H.C Ørsted blev født og i 1820 opdagede, at der var en sammenhæng mellem elektricitet og magnetisme. Det var en stor og banebrydende opdagelse, der på mange måder har gjort hverdagen nemmere for os alle sammen…

I dette forløb skal eleven arbejde med elektromagnetisme og gennem forsøg lære hvad elektricitet og magnetisme er. Vi er i H.C Ørsted udstillingen, hvor Ørsteds kompas og Voltas batterisøjle er udstillet. Eleverne skal bygge deres egen elektromagnet og elektromotor og lære om anvendelsen af elektromagnetisme og induktion.

Omsatte læringsmål:

  • Eleven får viden om elektriske og magnetiske fænomener.
  • Eleven lærer om elektromagnetisme gennem iagttagelser og undersøgelser i H.C Ørsted-udstillingen på museet.
  • Eleven får en forståelse for, hvorfor opdagelsen af elektromagnetismen har stor betydning for vores liv i dag.
  • Elevernes interesse og nysgerrighed over for fysik, naturvidenskab og teknologi udvikles, så de får lyst til at lære mere.

Book besøget her

Hvis du har spørgsmål vedr. din booking kan du kontakte os tirsdag-torsdag kl. 14.00 -15.00 på 49 25 27 37 eller på mail undervisning@tekniskmuseum.dk

Åbningstider

Tirsdag-søndag 10.00-16.00

Det er gratis for skoler at besøge museet. Hvis I ønsker at booke et undervisningsforløb, kan I se prisen under det enkelte forløb.