Vinterferie for hele familien

Robotter, elbiler, rumfart og gamle brandbiler – mulighederne er mange, når familien besøger Danmarks Tekniske Museum i vinterferien. Se den nyåbnede elbiludstilling og lad børnene slå sig løs i det kreative og sjove ferieværksted, hvor der er fuld gas på farver og robotter.

KUNST & TEKNIK – tegn og mal med robotter
Kan robotter være kreative? I vinterferiens værksted udforsker vi, hvordan man kan male og være kreativ med robotter bygget af krus, børster, batterier og elektromotorer. Og hvis du er nysgerrig på programmering, så kom og prøv at programmere en robot ved at tegne selv. De små OZObotter kan nemlig læse og genkende farver, og følger de stier og koder som du tegner til dem. I klippehjørnet slipper vi fantasien løs, hvor du kan lave dine egne farvestrålende og kreative masker inspireret af robotter.

Elbiler og rumfart
I museets nyeste udstilling ”ELBILER PÅ VEJ – og det har de været længe” kan du dykke ned i elbilens historie i Danmark med blandt andet den legendariske Ellert, Hope Whisper, som kørte galt under præsentationen i Forum, og den imponerende solcelle-hybridbil Toria Connector. Udstillingen tager også fat på nogle af de mange overvejelser, nye bilkøbere står overfor, når de skal vurdere om den næste bil skal være en elbil.
Er du mere til rumfart, så kan du gå på opdagelse i udstillingen RUMMET TUR-RETUR, hvor den Soyuz TMA – 18M rumkapsel, der sendte Andreas Mogensen ud i rummet, er omdrejningspunktet. Lær om fx rent vand i rummet, rumkapløbet i 1960’erne og raketvidenskab.

Bemandet redningsstation og åbne værksteder
Alle hverdage i vinterferien kan du besøge Zonens redningsstation, hvor museets frivillige åbner dørene og fortæller historier fra dengang de gamle redningskøretøjer kørte på vejene.
Tirsdag, torsdag og lørdag er en af museets guider klar til at fortælle dig om alt fra biler og TV-teknik til museets imponerende flysamling. Torsdag kan du også møde de frivillige, der står bag rekonstruktionen af flyet FF49, mens de arbejder i det åbne værksted. Lørdag eftermiddag er der som altid ekstra gang i museets modeljernbane, hvor arbejdet med at udvide banen går fremad, og du kan høre om stort og småt fra modelbyggerne.

Praktisk information
Museets har åbent alle dage, også mandag, i vinterferien fra den 8. februar til og med den 16. februar fra kl. 10 til 17. Værkstedet holder åbent alle dage i vinterferien fra 10.30-15, og adgang til værkstedet koster 25 kr. Zonens Redningsstation er bemandet mandag til fredag fra kl. 10.30 til 15.

Bemærk at de store udstillingshaller er uopvarmede, så det er vigtigt at have varmt tøj med. Aktivitetsværkstedet er opvarmet.

Entré er 95 kr. – børn under 18 år er gratis. Danmarks Tekniske Museum ligger ca. 40 minutters kørsel fra København. Af offentlig transport holder busserne 802 og 353 ved museet.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin