Veteranbildag på Danmarks Tekniske Museum

Er du til fantastiske veteranbiler med en god historie? Så besøg Danmarks Tekniske Museum lørdag den 24. august 2019, hvor to af museets veteranbiler bliver demonstreret, og der er mulighed for en tur i en Ford T fra 1914 eller en Buick fra 1924, mens en Morgan Supersport Beetleback fra 1935, viser hvad den kan.

Danmarks Tekniske Museum har en fin samling af især tidlige veteranbiler. Sammen med nogle af museets frivillige veteranbilsentusiaster vil vi demonstrere et par af de fineste køretøjer; Kongehusets første bil Delauney-Belleville og luksusbilen Szawe, som baronesse Holck fik i 18 års gave i 1929.

Kongehusets første bil var en Delaunay-Belleville anno 1906 med 20 hestekræfter og bil nr. 232 indregistreret i Danmark. Bilen tilhørte Prins Valdemar og Prinsesse Marie. Den var det første automobil i det danske kongehus og fik derfor betegnelsen “K1”.

Luksusbilen Szawe er det andet køretøj. Den blev fremstillet af firmaet Szab & Wechslemann i Berlin, som eksisterede fra 1920-24 og kun nåede at bygge omkring 20 vogne af denne type. Bilen udstråler luksus på alle måder. Karosseriet er lavet af mahognitræ samt forsølvet messing og kobber. For de teknik-interesserede kan vi oplyse at motoren er en 4-cylindre rækkemotor med en slagvolumen på 3500 cm3 Den yder hele 38 hestekræfter ved 2200 omdrejninger i minuttet og topfarten var hele 100 kilometer i timen.

Museets frivillige viser også et par af deres egne køretøjer frem blandt andet en Ford T fra 1914, en Buick fra 1924 og en hurtig Morgan Supersport Beetleback fra 1935.

Praktisk information
Program for veteranbildagen lørdag den 24. august 2019 på Danmarks Tekniske Museum.

Kl. 11:00 – Demonstration og præsentation af museets veteranbil Delaunay-Belleville.
Præsentation af en flot Ford T, og mulighed for en passagertur på museets område, hvor en trehjulet Morgan Supersport Beetleback også viser sine fortræffeligheder frem.
Kl. 13.00 – Demonstration og præsentation af museets veteranbil Szawe.
Præsentation af en betagende Buick, og mulighed for en passagertur på museets område, hvor den trehjulede Morgan Supersport Beetleback igen vises frem.

Det er gratis at deltage i arrangementet, når der er betalt entré til museet. Hver opmærksom på at i tilfælde af dårligt vejr, må vi nøjes med at se nærmere på hvordan bilen virker indendørs.
Museet har åbent fra kl. 10 til 17. Entré er gratis for børn under 18 år, 90 kr. for voksne og 80 kr. for pensionister samt studerende. Se mere info på www.tekniskmuseum.dk
Danmarks Tekniske Museum ligger i Helsingør, ca. 40 minutters kørsel fra København. Busserne 802 og 353 stopper ved museet.

For yderligere information kontakt venligst presseansvarlig Signe Tillisch, E: st@tekniskmuseum.dk, T: 2677 1614