Unge og børnefamilier bidrog til at 2019 blev endnu et godt år

Flere unge og familier gæstede Danmarks Tekniske Museum i 2019, som i alt sagde velkommen til 64.237 gæster og dermed stort set holder samme høje niveau som året før. 2018 var rekordår med et besøgstal på 66.198 og en fremgang på ikke mindre end 16 %. ”Så der er tale om et meget tilfredsstillende antal besøgende i 2019, der viser at museets nye satsninger giver positive resultater” udtaler konstitueret direktør Lone Johnsen.

Bag tallene ligger en række forskydninger. Museet har i 2019 valgt at præsentere udstillinger og aktiviteter med appel til yngre målgrupper, og det har vi haft succes med. Medvirkende til den lille nedgang i besøgstallet på under 2.000 gæster har været at årets store samlende begivenhed Fars Dag faldt sammen med Folketingsvalget på Grundlovsdag, hvor der kom ca. 1.000 færre end ellers. Endelig har vi også savnet museets store trækplaster, Andreas Mogensens rumkapsel, som har været udlånt i 7 måneder til først Steno museet i Aarhus og derefter Universe på Als.

Nyt og yngre publikum
Særudstillingen NEXT LEVEL viste sig at tiltrække det yngre publikum, som museet havde satset på. Her var der rum for fordybelse i udstillingens præsentation af computerspillets historie og mulighed for at prøve over 20 forskellige konsol- og computerspil, der forlængede mange af gæsternes besøg med flere timer, Museets aktivitetsværksted, som vi holder i alle weekender og ferier, tiltrækker i stigende omfang gæster, der kommer for at få en oplevelse sammen med deres familie.
Samlet viser udviklingen, at museet er på vej i den rigtige retning med udstillinger med fokus på aktuelle temaer og et bredt udvalg af aktiviteter til familier, der giver plads til deltagelse.

Stort udstillingsprogram for 2020
I 2020 vil museet arbejde på at nå et endnu større publikum, gennem et program med tre nye udstillinger og en lang række aktiviteter og events i løbet af året. Den 30. januar åbner en udstilling om elbiler, deres historie i Danmark, som strækker sig over 100 år tilbage, og om mange af de spørgsmål bilkøbere står over, når de skal vælge mellem elbiler og andre biltyper.
I foråret åbner årets udstillingssatsning om opfindelser og opfindere. Danske opfindelser og opdagelser har været med til at forme udviklingen af det moderne Danmark og sat markante internationale aftryk. I museets udstilling vil man komme nærmere på nogle af dem, få fortællingerne om, hvad der har drevet opfindere til at tænke i nye baner, og hvordan alle kan få en fiks idé.
Op til efterårsferien åbner en udstilling, direkte inspireret af sidste års særudstilling NEXT LEVEL, der som nævnt viste en stor interesse for computerspil blandt publikum. Den nye computerspilsudstilling indrettes i tilknytning til museets udstilling om kommunikation.

Udover de nye udstillinger holder museet fast på mange af de velkendte og populære events som DM i papirflyvning, Fars Dag, Modeljernbanetræf og Nat på museet. Allerede den 15. januar byder Zone-gruppen indenfor til deres årlige nytårskur, og dermed indledes endnu et begivenhedsrigt år på Danmarks Tekniske Museum.

Besøgstallet er registreringen af de gæster, der har besøgt museets udstillinger i forbindelse med foredrag, private arrangementer, eget besøg eller som en del af museets undervisningstilbud. Derudover har museet registreret en tilgang af medlemmer i museets støtteforening TMV, Teknisk Museums Venner, samt i antallet af frivillige, der ønsker at hjælpe museet.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube