Den lille cyklistprøve

3.-4. klasse

Den lille cyklistprøve er vores trafikforløb målrettet 3.- 4. klasse. I forløbet vil vi gennem en blanding af sjove praktiske øvelser, undervisning, dialog og selvstændige opgaver forbedre eleverne til at begå sig sikkert i trafikken. Forløbet tager fire timer og består af tre dele.

 1. I første del af undervisningen gennemgår vi trafikkens historie. Vi bruger museets genstande til at tegne et billede af, hvordan vi er nået frem til de færdselsforhold- og regler, som vi kender i dag.
 2. Derefter skal eleverne løse en quiz i mindre grupper, der tester deres sunde fornuft, viden om trafiksikkerhed og samtidigt vil sende dem på en tur rundt på museet, så de får mulighed for at lade sig inspirere af museets genstande.
 3. I den praktiske del af forløbet skal eleverne igennem ’Den lille cyklistprøve’, hvor de vil blive testet i sikker kørsel og trafikal adfærd. Derudover vil eleverne også prøve kræfter med en øvelsesbane, hvor de får mulighed for at øve deres evne til at betjene cyklen roligt og sikkert. Museet har cykler til rådighed.

Eleverne vil gå fra forløbet med ny viden om trafikken og trafiksikkerhed, bedre adfærd på og betjening af cyklen, og en selvsikkerhed i trafikken som vil hjælpe dem med at begå sig sikkert fremadrettet.

Inden besøget kan I forberede jer på skolen ved at gå ind på Rådet for Sikker Trafik’s hjemmeside og tage deres digitale teorifortælling med Albert og Rose. Desuden kan I efter forløbet printe et diplom ud, som bevis for gennemførsel. I finder materialet her: https://www.sikkertrafik.dk/boern-unge/skole/0-3-klasse/den-lille-cyklistproeve

Danmarks Tekniske Museum har indgået aftale med følgende kommuner om at tilbyde undervisningsforløbet gratis:

 • Lyngby-Taarbæk (uge 16)
 • Hørsholm (uge 17)
 • Fredensborg (uge 18+19)
 • Helsingør (uge 20+21)
 • Hillerød (uge 35)
 • Rudersdal (uge 37)
 • Frederikssund (uge 38)
 • I disse uger kan øvrige skoler booke trafikundervisning (uge 14, 34 og 40)

Kontakt skoletjenesten for mere information og tilmelding.

 

Danmarks Tekniske Museum © 2022