Undervisning i digitale kompetencer

Danmarks Tekniske Museum udbyder et nyt undervisningsprogram om smartphonen og digitale kompetencer. Her kan skoleelever arbejde med, hvordan smartphonen ændrer vores måder at leve og omgås hinanden. Undervisningen giver eleverne færdigheder og værktøjer til at takle de digitale medier.

Undervisningsprogrammet om digitale kompetencer foregår i museets udstilling, Smartphonemania, der sætter fokus på hvordan teknologi påvirker vores liv og hverdag. Udstillingen tager udgangspunkt i den moderne smartphone og undersøger ud fra den, hvordan teknologi i dag og tidligere har ændret måden, vi lever på.

”Eleverne arbejder med, hvilke kompetencer de skal være i besiddelse af for at kunne være til stede på digitale og sociale medier uden at havne i ulykkelige situationer. Der arbejdes bl.a. med digital mobning, hævnporno samt deling af ulovligt materiale, hvor de unge ikke er klar over konsekvenserne ved deres handlinger”, siger direktør Jesper Buris Larsen og fortsætter:

”Vi tager diskussionen med eleverne om, hvad de skal være opmærksomme på, når de er online. Her kan vi bl.a. lade os inspirere af, hvordan tidligere kommunikationsteknologier har ændret vores måde at leve på, med bl.a. telefonen, radioen, fjernsynet og computeren.”

Undervisningen skal få eleverne til at forholde sig til teknologi og hvad teknologi gør ved os. De skal lære ikke bare at være passive brugere af teknologi, men forholde sig til, hvordan teknologien påvirker os. Eleverne skal derfor lære at bruge smartphonen og digitale og sociale medier uden at de havner i situationer, som de ikke kan styre.

Du kan læse mere om og booke undervisningsforløbet ved museets skoletjeneste.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube