Ud i rummet!

Varighed: 45 min.

Maks. deltagere: 28 elever

Pris: 300 kr.

Bemærk at forløbet kun kan bookes tirsdag, onsdag og torsdag: (09.00-09.45), (10.15-11.00), (11.30-12.15) og (12.45-13.30)

Som noget nyt tilbyder Danmarks Tekniske Museum online forløb til indskolingselever. Vi har afprøvet det på 24 klasser i Helsingør Kommune med stor succes.

I dette online forløb skal I med ud i rummet i museets rumudstilling, hvor I kan se den rumkapsel, der førte Andreas Mogensen ud til Den Internationale Rumstation. Andreas Mogensen er Danmarks første astronaut. Man kan først kalde sig astronaut, når man kommer endnu længere ud end en flymaskine, helt ud i rummet, der hvor der er planeter og stjerner.

I skal høre en hel masse om rumfart, hvordan man fx er vægtløs ude i rummet og må spænde sig fast til sin seng, når man skal sove. Og om hvordan man er nødsaget til at drikke sit eget tis for at få noget at drikke. Desuden er museet ved at lave en rumkapsel, hvor børn kan lege, at de er astronauter og blive sendt ud i universet. Rumkapsel vil vi rigtig gerne have jer til at hjælpe os med at indrette.

Undervisningsmål for online undervisning:

• Eleven udvikler et sprog indenfor rummet og rumfart.
  • Eleven sætter de første mennesker i rummet i en historisk kontekst.
  • Eleven lærer at forstå tyngdekraft og vægtløshed gennem ’rejsen med Andreas Mogensen’ til Den Internationale Rumstation ISS og ved enkle observationer og forsøg, de gør i klassen.
  • Eleven bruger deres fantasi og udtrykker, hvad de hører gennem tegning. Fx skal de indrette en rumkapsel og tegne, hvad de tror, man ser ud ad vinduet fra en rumstation.

Hvad kræver det:

• At I booker forløbet på skoletjenesten@tekniskmuseum.dk
  • At læreren sender en invitation til Google Meet eller Teams til skoletjenesten@tekniskmuseum.dk, så vi får adgang til jeres klasserum på den givne dag.
  • At eleverne er samlet i klassen foran en storskærm eller derhjemme foran deres egen computer.
  • At der er god lyd, så I kan høre, hvad vi fortæller.
  • At eleverne har papir, blyant og tegneredskaber foran sig.
  • At læreren er ordstyrer og fortæller, når eleverne rækker hånden op.

Book besøg her

skoletjenesten@tekniskmuseum.dk
Skoletjenesten holder åbent tirsdag-torsdag kl. 13.00 -15.30

Det er ikke muligt at ringe og bestille forløb i sommerferien. Skoletjenesten kan stadig kontaktes via mail.

Oplys ved bestilling:

• Skolens navn og adresse
  • Kontaktperson
  • Telefonnummer og email
  • Antal elever og lærere
  • Klassetrin, samt ønsket undervisningsforløb
  • Mulige datoer og tidspunkter
  • Hvis der skal betales via EAN, bedes dette oplyses på forhånd.
Danmarks Tekniske Museum © 2021