Tilføjer ikonisk luksusbil til museets store samling af veteranbiler

En sølvgrå Mercedes 280 SE i original stand kørte forleden til Danmarks Tekniske Museum og fortsatte helt ind i hallerne, hvor den nu er en del af museets udstilling.

Museets gæster kiggede en ekstra gang, da en flot Mercedes trillede hen til museet og fortsatte helt indenfor og parkerede ved siden af museets biludstilling. Nøglen blev drejet om og motoren slukket, og fra at være en kørende veteranbil overgik bilen nu til at være en museumsgenstand til glæde for alle museets besøgende.

Der er tale om en Mercedes 280 SE fra 1977, som er udstyret med 4 trins automatgear, instrumentbrættet af rosentræ og for perioden særligt luksuriøst også et elektrisk soltag. Bilen er en af de mest anerkendte modeller fra Mercedes på grund af den fremragende mekaniske udførelse og bilens pålidelighed.

Bilens nu tidligere ejer, Povl Flygenring købte den en dag i 2002, hos en autoforhandler i Rødovre. ”Jeg købte den på stedet da jeg kom forbi, fordi den var så overraskende ny i sin fremtoning… jeg så at sige ”faldt over den”” fortæller en begejstret Povl Flygenring. På det tidspunkt havde bilen kørt ca. 24.000 km og Povl har siden da kørt 14.000 km, kun om sommeren men inklusiv et par ture til Sydtyskland og Østrig.

Nu er den flotte Mercedes så til skue for alle museets gæster, og indgår i museets bilsamling. ”Netop biler fra 70’erne er en periode museet kigger særligt på i øjeblikket, og her passer denne Mercedes godt ind” udtaler, direktør Jesper Buris Larsen da han modtog den flotte donation fra Povl Flygenring.