Styrket organisation og nye medarbejdere

Danmarks Tekniske Museum styrker sin organisation og ansætter to nye medarbejdere: Peter Bjerregaard, programchef og Birgitta Præstholm, leder af læring.

Peter Bjerregaard startede 1. august som programchef på museet. Stillingen er nyoprettet og Peter får ansvaret for et udviklingsteam, som både skal udvikle spændende udstillinger på det eksisterende museum og udvikle nye formater for udstillinger og aktiviteter til fremtidens tekniske museum.

Peter fortæller ”Med de udfordringer teknologien stiller os både nu og i fremtiden, mener jeg at udviklingen af det nye tekniske museum er det vigtigste museumsprojekt i Danmark i dag, og jeg ser meget frem til at tage fat på opgaverne.”

Peter, 47 år, kommer fra et job som seniorrådgiver på Kulturhistorisk museum i Oslo, hvor han i 8 år var med til at gennemføre en gennemgribende ændring af museets profil. Inden da var han i 6 år på Moesgaard Museum ved Århus, hvor han blandt meget andet lavede en ph.d. om moderne etnografiske museer og fungerede som leder af museets etnografiske skoleprojekt, Unesco-samlingerne.

1. august begyndte Birgitta Præstholm som leder af Læring, hvor hun står i spidsen for museets undervisningshold. Birgitta kommer fra mediebranchen, hvor hun har arbejdet 16 år i DR. De sidste 3 år som leder af DR’s i undervisningsafdeling.

Birgitta, 52 år, har stået bag nogle af DR’s store succeser inden for undervisningsområdet, bl.a. Historien om Danmark og Projekt ultra:bit, som har engageret 100.000 elever i 4., 5., 6. klasse i kodning og digital dannelse.

På Danmarks Tekniske Museum vil Birgitta etablere en helt ny læringsenhed med nye undervisningstilbud. ”Jeg har en drøm om at være med til at skabe et museum, der er inkluderende og hvor generationer og mennesker med forskellig baggrund mødes og fascineres og engageres i naturvidenskab, teknologi og innovation.”

Fungerende direktør Lone Johnsen er glad for at kunne byde Peter og Birgitta velkommen på holdet, og uddyber ”Med ansættelsen af Peter og Birgitta opgraderer vi museets organisation, kapacitet og kompetencer, så vi står endnu stærkere i arbejdet med både det nuværende og fremtidige tekniske museum.”

For yderligere oplysninger kontakt venligst presseansvarlig Signe Tillisch på st@tekniskmuseum.dk eller 2677 1614.