Stort modeljernbanetræf

Oplev en kæmpe verden i miniature, når museet slår dørene op for årets flotteste modeljernbanetræf den 15. og 16. september. Der vil være metervis af jernbane med sjov teknik, perfekte modeller af togmateriel og landskaber samt historiske stationsmiljøer og bygninger.

 

Til træffet kan du se modeljernbaneanlæg fra 16 forskellige klubber. Modeltogene kører rundt i museets store haller, så alle besøgende kan opleve jernbanerne på helt tæt hold. Der vil være alt fra små baneanlæg på 2×2 meter med masser af finurlige detaljer til kæmpe anlæg med mange tog med lange vognsæt. Så få en uforglemmelig oplevelse for hele familien og oplev udviklingen fra 1930’ernes store flotte Märklin tog til de modeljernbaner vi kender i dag, hvor det hele styres digitalt.

 

Til træffet kan du også møde de mange entusiaster, der står bag modellerne og høre mere om, hvad de brænder for og hvordan de arbejder. Modeljernbanernes detaljer udstråler det engagement og den glæde som modelbyggerne lægger i arbejdet, når de sammen og hver for sig kreerer de mange meter bane med bjerge, broer og byer.

 

Som noget nyt tilbyder vi starthjælp til nye entusiaster. Så hvis du har bedstefars gamle modellokomotiv liggende på loftet, så tag det under armen og med på træffet. Her kan du få hjælp af nogle af Danmarks bedste modeljernbaneeksperter til at få det gjort køreklart igen.

 

Museets eget mini-tog, Parkbanen kører også hele weekenden, så du kan komme ud og få luft i håret, og en sjov tur rundt på museets 800 meter lange togbane.

 

Praktisk information

 

Modeljernbanetræffet kan opleves af alle museets gæster i weekenden 15. og 16. september fra kl. 10 til 17. Det er gratis at deltage, når der er betalt entre til museet.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin