Sommerferie for hele familien

Sommerferie for hele familien på Danmarks Tekniske Museum
Hver dag i sommerferien er der oplevelser til store og små på Danmarks Tekniske Museum. Dyk ned i en verden af spil i udstillingen GAMER, eller tag med ud i rummet og se fremtidens huse på Mars – og byg din helt egen rumbase i årets rumværksted.

NEMT OG TRYGT AT GÅ PÅ MUSEUM –  LÆS OM CORONAPAS OG COVID-19 RETNINGSLINJERNE.

Ja, du må godt spille nu…
Museets nye udstilling GAMER giver et indblik i en af de mest udbredte fritidsbeskæftigelser hos danskerne i dag, nemlig gaming. Gaming-verdenen er fuld af fantastiske universer, der kan opsluge én helt og samtidig danne rammen for betydningsfulde online fællesskaber. Udstillingen GAMER giver også mulighed for en nostalgiske tur blandt gamle konsoller og ikoniske arkademaskiner fra 1970’erne og frem. Så kom og dyst i Space Invaders! og Pac-Man, slå en high-score og vind familiens håneret resten af ferien.

At bygge et hjem ude i rummet
RUMBASER er sommerens pop-up udstilling, der ser på hvordan teknologi er med til at designe en ny tid af menneskelige boformer i rummet. For hvordan skal vi bo, hvis Månen eller Mars skal være næste stop – og hvad vil vi savne allermest, hvis vi ikke længere skal bo på Jorden?

I udstillingen kan du fx se BIG – Bjarke Ingels Groups model af en base på Mars, og komme helt tæt på en prototype af den Månebase som SAGA Space Architects testede i Grønland i efteråret 2020. Udstillingen RUMBASER udbygger museets permanente rumudstilling, hvor du kan se rumkapslen, der bragte Andreas Mogensen ud i rummet, som den første dansker.

Rumværksted for hele familien
Inspireret af arkitekternes bud på boliger i rummet, kan du prøve at bygge din egen rumbase af papir og plast. Prøv forskellige modeller, alle inspireret af origami og rumboligerne fra udstillingen, eller udvikl din helt egen rumbase. Tag billede af din konstruktion i et rumlandskab, og se hvordan det ville se ud på overfladen af en anden planet. Er du mere til ufo’er og astronauter, så kan du farvelægge flotte rumtema motiver. Sammen samler vi også ideer til, hvad vi som mennesker ikke kan undvære, hvis vi rejste til en fremmed planet. For hvad er det vigtigste at tage med fra Jorden – er det et fotografi, blomsterfrø, en strandsten, en opskrift, eller noget helt andet?

Rundvisninger og minitog
Alle tirsdage, onsdage, torsdage og fredage kl. 10:30 og 13 er der gratis rundvisning i museets permanente udstillinger, og lørdage og søndage mellem kl. 10 -15 er museets guide klar til at fortælle dig om udvalgte genstande.

Du kan også få luft i håret og en tur rundt på museets udendørsareal med minitoget, som kører på den 850 meter lange bane med afgang fra stationen ved parkeringspladsen. Togene kører hver time mellem kl. 11 og 15 tirsdag, onsdag og torsdag i sommerferien, hvis det ikke regner.

Praktisk information
Museet har åbent hver dag i sommerferien fra lørdag d. 26. juni til og med søndag d. 8. august fra kl. 10 til 17. Familieaktiviteterne i Rumværkstedet foregår hver dag fra kl. 10:30 til 15:30.
Entré 110 kr. for voksne og børn under 18 er gratis. Aktivitetsarmbånd der giver adgang til Rumværkstedet koster 25 kr. pr. barn, dog gratis for medlemmer af U18 klubben. Billet til minitoget koster 25 kr. pr. person.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin