Sommerferie blandt måner, stjerner og raketter

I år er det 50 år siden at de første mennesker landede på Månen. Derfor kan du hele sommerferien på Danmarks Tekniske Museum lave aktiviteter fra det ydre rum, og selvfølgelig opleve Andreas Mogensens rumkapsel, der har taget turen ud i rummet og nu endelig er tilbage på museet.

Måner, stjerner og raketter

I årets sommerferieværksted kan du kaste dig over et væld af rum-aktiviteter. Mal dit eget flotte månebillede med brug af sølvpapir, lav en højt flyvende papir-raket, lær om planeternes baner ved hjælp af robotter og udforsk stjerner og planeter i værkstedets computerhjørne.

Du kan også gå på opdagelse i udstillingen RUMMET TUR-RETUR, hvor den Soyuz TMA – 18M rumkapsel, der sendte Andreas Mogensen ud i rummet, er omdrejningspunktet. Lær om fx rent vand i rummet, rumkapløbet i 1960’erne og raketvidenskab, og oplev selv i Virtual Reality, hvor hæsblæsende det er at rejse fra den internationale rumstation og ned til jorden, sammen med Andreas Mogensen.

Månelandingens 50 års fødselsdagsfest

Lørdag den 20. juli markerer museet, at det i år er 50 år siden de første mennesker landede på Månen. Udover sommerferieværkstedet vil der på dagen være ekstra rum-aktiviteter for hele familien. Smag blandt andet på frysetørret mad, lær om livet i rummet eller oplev det 7×7 meter store månetæppe, og prøv om du kan lande der, hvor landingsfartøjet Eagle satte benene ned den 20. juli 1969.

Er du født i 1969, og dermed er fyldt eller fylder 50 år i 2019? Så er der gratis entre på museet den 20. juli!

Computerspil gennem mere end 50 år

Husk også at museets særudstilling NEXT LEVEL om computerspil kan opleves hele sommeren. Her kan du spille mere end 25 gamle konsol og computerspil helt gratis. Prøv blandt andet Pac-Man, Pong, Donkey Kong, eller spil mod hinanden i Mario Kart.

Rundvisninger og museumsguide

Alle dage i sommerferien er der gratis introduktion kl. 10:30 med en præsentation af museet og dets udstillinger, og hver onsdag kl. 11 og 13 er der gratis rundvisning i museets store flysamling. Tirsdag, torsdag, lørdag og søndag mellem kl. 10 -15 er museets guider klar til at fortælle dig om udvalgte genstande.

Minitoget – Parkbane

Få luft i håret og en tur rundt på museets udendørsareal med minitoget, Parkbane, som kører udenfor museet på den 850 meter lange bane med afgang fra stationen ved parkeringspladsen. Togene kører tirsdag, onsdag og torsdag i sommerferien, hvis det ikke regner.

Praktisk information

Sommerferieaktiviteterne foregår i perioden fra lørdag d. 29. juni til og med søndag d. 11. august. Museet har åbent alle dage fra kl. 10 til 17. Sommerferieværkstedet er åbent hver dag i sommerferien fra kl. 11-15.

Entré er gratis for børn under 18 år, 90 kr. for voksne og 80 kr. for pensionister og studerende. Billet til minitoget, Parkbane koster 20 kr. pr. person.

Danmarks Tekniske Museum ligger ca. 40 minutters kørsel fra København. Af offentlig transport holder busserne 802 og 353 ved museet.