Smartphonen skal på museum

Danmarks Tekniske Museum indsamler lige nu smartphones, som skal være med til at dokumentere danskernes brug af dem i de sidste godt 10 år. En del af dem skal bruges i en ny stor udstilling, som åbner til efteråret, der netop tager udgangspunkt i smartphonen og den teknologi der er i den.

Doner din telefon

Ligger du inde med en smartphone, fx en iPhone eller Samsung, så hører museet meget gerne fra dig. Museet samler pt. også ældre mobiltelefoner ind, så hvis du har gamle telefoner gemt i skuffen, så er museet også meget interesserede.

Smartphonen er i dag en integreret del af hverdagen hos mange danskere. Flere af os kan slet ikke forestille os et liv uden den, og bliver nærmest paniske, når vi glemmer den derhjemme om morgen eller den løber tør for strøm i løbet af dagen. Det er nu tid til at sikre, at smartphonen bliver gemt for eftertiden inden en ny teknologi gør den forældet – noget som kan ske inden for bare ganske få år.

De første smartphones

De første smartphones ser dagens lys i 1990’erne. Det er bl.a. Nokias 9000 Communicator fra 1996, som er med til at vise vejen for den moderne smartphone med sit åbne styresystem. Det er imidlertid først, da Apple i 2007 lancerer den første iPhone, at der sker en revolution indenfor markedet.

”Smartphonen er i dag blevet en ting, som mange af os ikke kan forestille os at leve uden. Den er helt afgørende, når vi skal holde os opdateret og når vi skal dele vores liv og oplevelser med venner og familie. Den har haft stor indflydelse på vores liv og måde at omgås hinanden på. Derfor er det vigtigt, at vi allerede nu sikrer, at historien om smartphonen gemmes for fremtidige generation”, udtaler Jesper Buris Larsen, direktør på Danmarks Tekniske Museum.

Online 24/7

I 2016 havde 83% af danskerne en smartphone og mange bruger den til at være tilstede på sociale medier, hvor 2016-tal fra Danmarks Statistik viser, at blot 3% af de unge mellem 15 og 18 år ikke var tilstede på et socialt medie.

”Smartphonen har muliggjort, at vi i høj grad kan være tilstede online hele tiden. Vi vil gerne undersøge, hvad den gør ved os som mennesker og hvordan vi omgås hinanden. Museet åbner til oktober en ny udstilling, der tager udgangspunkt i smartphonen. Vi ser på, hvordan nye teknologier tidligere også har været med til at ændre vores liv. Det er fx telefonen, som i starten af det 20. århundrede gjorde det muligt nemt at komme i kontakt med hinanden”, udtaler Jacob Thorek Jensen, museumsinspektør på Danmarks Tekniske Museum.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube