Skal din gamle spilkonsol på museum?

Danmarks Tekniske Museum søger gamle spilkonsoller og gaming-computere til ny udstilling om gaming-kultur i Danmark. Så ligger du inde med gaming-udstyr, du gerne vil donere, så kan det være at din GameBoy eller Commodore 64 ender sine dage på museum.

Hverdagsspil

Gaming er i dag en vigtig del af mange danskeres hverdag – både for drenge, piger og voksne. I dag spiller cirka halvdelen af alle danskere regelmæssigt og blandt danske teenagedrenge er det 96%, der spiller næsten dagligt. I de seneste år er gaming også blevet en professionel sport med skyhøje pengepræmier på spil og tusindvis af tilskuere til store turneringer. Fx er det danske esporthold Astralis blevet blandt verdens bedste. Så gaming er en vigtig del af manges liv i dag, og det vil museet gerne dokumentere og vise i den nye udstilling GAMER.

Ny udstilling – gammelt udstyr

Udstillingen GAMER skal åbne i januar 2021, men inden da har museet dog brug for hjælp til at finde indhold og gode fortællinger. Derfor efterlyser museet nu gamle spilkonsoller og andet gaming-udstyr, som kan vises i udstillingen. Det kunne være en gamle NES eller Gameboy fra 1980’erne eller måske Nintendo Wii fra midt 00’erne. Det er dog ikke kun den hardware, som vi spiller på, der er interessant for museet men også oplevelserne bag.

”I kraft af sin stigende popularitet danner gaming grundlag for mange danskeres selvforståelse, fællesskaber og måden, vi kommunikerer på. Med udstillingen vil vi vise, hvordan gaming ikke kun handler om unge drenge, der sidder i kælderværelset og spiller skydespil, men derimod rummer mange forskellige interesser, og er et mere komplekst fænomen end mange af os måske går og forestiller os”, fortæller museumsinspektør Jacob Thorek Jensen.

Kontaktoplysninger

For mere information kontakt museumsinspektør Jacob Thorek Jensen på jtj@tekniskmuseum.dk eller tlf. 9387 6957 eller kommunikationschef Signe Tillisch på st@tekniskmuseum.dk eller tlf. 2677 1614.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin