På vej med ny besøgsrekord

Danmarks Tekniske Museum i Helsingør har registreret en besøgsfremgang i 2018 på knap 17% i forhold til rekordåret 2017. Der er dermed lagt op til, at museet får bedste resultat de sidste 21 år. Pr. 31. oktober 2018 har 61.038 gæster besøgt museet. Dermed ligger museet allerede over besøgsrekorden, der blev sat i 2017, hvor det samlede besøgstal for hele året endte på 57.002 gæster.

Besøgsfremgangen (61.038) er på knap 17 procent i forhold til samme tid sidste år (52.341). Samtidig viser museets undersøgelse af gæsterne, at samlet set har gæsterne en bedre oplevelse på museet i 2018 end i 2017.

”Vi er stolte af, at vi endnu gang laver besøgsrekord på museet. Det viser, at vores arbejde med at udvikle museet som hele Danmarks nationale museum for teknologi- og industrihistorie bærer frugt. Museet er det eneste af sin slags i Danmark, hvor der præsenteres én samlet fortælling om industri, teknologi, innovation og videnskab som grundlag for det moderne højteknologiske danske samfund”, siger direktør Jesper Buris Larsen og uddyber:
”Potentialet for museet er stort og vi vil fortsætte udviklingen de kommende år. Målet er ikke at alle danskere skal være ingeniører, men alle skal være klædt på til i langt højere grad end i dag at agere i fremtidens højteknologiske samfund – en opgave vi på Danmarks Tekniske Museum er med til at løfte.”

Besøgstallet er registreringen af de gæster, der har besøgt museets udstillinger. Udover det registrerede besøgstal på museet, er der i løbet af 2018 lavet en række arrangementer udenfor museet. Disse tæller bl.a. Historiske Dage i Øksnehallen og Kulturnat i København. Det estimeres således at over 100.000 mennesker har stiftet bekendtskab med Danmarks Tekniske Museum i 2018.

Museet har desuden registreret en solid tilgang af medlemmer i museumsklubben TMV, Teknisk Museums Venner samt i antallet af frivillige, der ønsker at hjælpe museet.

Om museet
Danmarks Tekniske Museum, stiftet i København 1911 af Dansk Industri og Haandværkerforeningen Kjøbenhavn er det statsanerkendte landsdækkende specialmuseum med nationalt ansvar for teknologi- og industrihistorie.