Oplev den nye udstilling ’Data Data Data’

Danmarks Tekniske Museum og Catch – Center for Art, Design and Technology sætter med udstillingen ’Data data data’ fokus på udviklingen af teknologi til at gemme og formidle data, samt hvordan virksomheder og staters adgang til og håndtering af personlige data har påvirket vores samfund gennem tiden. Udstillingen åbner den 26. juni på Kulturværftet i Helsingør.

”Alt i vores digitale verden er data. Data kan fortælle om vores personlige historie, hvad vi arbejder med, hvad vi spiser og hvem vi kan lide. Alligevel ved vi meget lidt om, hvordan vores mobiltelefoner og computere gemmer vores data og hvem det videresendes til. Hvorfor er vi ikke mere opmærksomme på, hvilke aftryk vi efterlader?” spørger Majken Overgaard, programleder hos Catch.

Udstillingen skal give os viden om, hvordan mennesker i dag forholder sig til data, og hvad det betyder for os, at vi ikke længere har kontrol og ejerskab over det meste af vores data, men i stedet har overladt det til store tech-virksomheder.

”Vi vil sætte fokus på, hvordan data i dag har en total omsiggribende indflydelse på den menneskelige tilværelse. Data har altid fyldt meget i vores samfund, og i modsætning til tidligere, har vi ikke selv ejerskab over det meste af vores data i dag, men har overladt det til andre. Det stiller os overfor nogle nye dilemmaer, hvor vi kan finde inspiration og nye perspektiver i gamle teknologier til at håndtere de udfordringer, som vi står med” udtaler Jacob Thorek Jensen, museumsinspektør på Danmarks Tekniske Museum.

I udstillingen kan du opleve teknologier der viser, hvordan opbevaring, behandling og forståelsen af data har udviklet sig gennem tiden. Der er eksempler på lagring af data i forskellige medier fra slutningen af 1700-tallet og 1800-tallet til flere af de teknologiske nybrud, der sker i løbet af det 20. århundrede, bl.a. med magnetisk lagring af data og optisk lagring.

Udstillingen er et led i et toårigt samarbejde mellem de to institutioner. Samarbejdet har fokus på at undersøge, hvordan man kan skabe øget bevidsthed om teknologi, hvor vi som borgere bliver aktive brugere af teknologi, fremfor at teknologien bruger os.

Praktisk information

Udstillingen kan opleves fra den 26. juni på Kulturværftet, Allegade 2, 3000 Helsingør. Udstillingen har åbent tirsdag og torsdag fra kl. 10 til 18. Der er gratis entré.

Kontaktoplysninger

For mere information kontakt venligst programleder Majken Overgaard, mov03@helsingor.dk / tlf. 2365 3252 eller museumsinspektør Jacob Thorek Jensen på jtj@tekniskmuseum.dk / tlf. 9387 6957.

 

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin