Ny bestyrelsesformand for Danmarks Tekniske Museum

Bestyrelsen for Danmarks Tekniske Museum har valgt Christoffer Susé som ny formand. Den tidligere formand, Jørgen Lindegaard, vil i stedet koncentrere sig om arbejdet i Bygningsfonden 4.0, der arbejder for at skabe et helt nyt teknisk museum i Svanemølleværket.

 Formand for sit yndlingsmuseum

Efter en lang årrække som formand for Danmarks Tekniske Museum har Jørgen Lindegaard overladt formandsposten til Christoffer Susé. Den nye formand lægger ikke skjul på, at Danmarks Tekniske Museum har været hans yndlingsmuseum siden barndommen. Derfor er det en stor fornøjelse at blive valgt som formand for museets bestyrelse.

”Der sker meget på museet i disse år, og det er utroligt spændende at være en del af. Vi er i fuld gang med at udvikle museet, og har for nyligt ansat en række stærke profiler, som skal stå i spidsen for det arbejde. Museet i Helsingør sprudler af liv og vil gøre det hvert fald de næste 5 år. Det fungerer som et laboratorium, hvor vi udvikler og afprøver nye måde at drive museum på” siger Christoffer Susé.

”Danmark er et af verdens mest højteknologisk industrisamfund, og museets enorme og unikke samling bidrager til at fortælle den fantastiske historie, der ligger bag. Vores industri- og håndværksvirksomheder har været en afgørende motor for den velstand, som er grundlaget for det velfærdssamfund vi kender i dag, og som skal danne grundlag for fremtiden. I de kommende år – indtil museet skal flytte – vil vi sætte endnu mere fokus på, hvordan vi kan bruge vores viden fra fortid og nutid til at lære, hvordan vi skal gribe fremtiden an,” slutter museets nye formand.

 Nyt teknisk museum er mit hjertebarn

Den afgående formand Jørgen Lindegaard vil fremover koncentrere sig om arbejdet i museets nye bygningsfond, Bygningsfonden 4.0, som arbejder for at skabe det nye teknisk museum i Svanemølleværket i Nordhavn. Museet kan efter planerne slå dørene op i 2025.

”Vi har en vision om at skabe et museum, der med udgangspunkt i nutiden kaster lys på både fortiden og fremtiden. Et sted hvor Danmarks fantastiske industrihistorie bliver fortalt, og som inviterer på en rejse ud i de store spørgsmål, som optager mennesker i teknologisamfundet,” fortæller Jørgen Lindegaard om det nye museum, som er blevet et hjertebarn for ham.

”I min første periode i bestyrelsen flyttede vi museet fra Nordre Strandvej til de nuværende haller på Fabriksvej, og i den forbindelse fik vi plads til den store samling af fly, som vi overtog fra Flymuseet i Billund. I de sidste par år har jeg haft fokus på at skabe forudsætningerne for, at finde en blivende plads til museet. Det arbejde udkrystalliserer sig i den nye bygningsfond, og jeg ser umådeligt frem til at fuldføre forsøget med at skabe økonomisk mulighed for at flytte museet til Svanemølleværket,” siger Jørgen Lindegaard.

Jørgen Lindegaard har været formand for museets bestyrelse i to omgange af 8 år.

 Fakta

Christoffer Susé er adm. direktør i Håndværkerforeningen København. Danmarks Tekniske Museum blev etableret i 1911 af netop Håndværkerforeningen i København samt Industriforeningen, i dag Dansk Industri.

Bygningsfonden 4.0 er stiftet i samarbejde mellem Dansk Industri og Håndværkerforeningen København. I bestyrelsen for Bygningsfonden finder vi, ud over Jørgen Lindegaard, Lars Frelle-Petersen, Lars Liebst, Mette Lis Andersen og Christoffer Susé.

 

Yderligere oplysninger kontakt venligst Christoffer Susé 4079 0989 og/eller Jørgen Lindegaard 4050 0001

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube