De industrielle revolutioner

De industrielle revolutioner

Målgruppe: HF, HHX, HTX, STX, VUC

Fag: Dansk, Historie, Naturfag, Teknikfag

Varighed: 1 time

Maks. deltagere: 28 elever

Pris: 400 kr.

”Robotterne stjæler vores arbejde” bliver der ofte sagt. I undervisningsforløbet diskuterer vi teknologiens sammenspil med samfundet og ser på, hvilke ændringer og konsekvenser teknologiens udvikling har for samfundet.

Indgangsvinklen er Den Industrielle Revolution og opfindelsen af dampmaskinen. Indførelse af nye teknologier betyder ofte store ændringer i arbejdsmarkedet. I “Industri: Fra Håndværk til Robot” diskuterer vi teknologiens sammenspil med samfundet og ser på, hvilke ændringer og konsekvenser teknologiens udvikling har for samfundet.

Vi ser på, hvordan samfundet blev ændret i perioden 1870 og frem til moderne industriproduktion med indførelse af robotter. Migration fra land til by, dampmaskiner, fagforeninger, børnearbejde, samlebånd og robotter er nogle af de emner vi diskuterer.

UR3_web

Del og print:

FacebookPrint

Book besøg her

49 22 26 11

skoletjenesten@tekniskmuseum.dk

Oplys ved bestilling skolens navn og adresse, antal elever og lærere, klassetrin, samt ønsket undervisningsforløb og mulige datoer og tidspunkter. Hvis der skal betales via EAN, bedes dette oplyses på forhånd. Undervisningsforløb skal bestilles minimum en uge i forvejen.