Hjem, kære hjem

Hjem, kære hjem

Målgruppe: 4. – 10. klasse

Fag: Dansk, Historie, Natur/teknologi, Samfundsfag

Varighed: 1 time

Maks. deltagere: 28 elever

Pris: 400 kr.

I dette undervisningsforløb ser vi på, hvordan hjemmets teknik har ændret sig i de sidste 100 år. Vi ser på de mere nære tekniske ting, vi omgiver os med til daglig, inden for temaerne husholdning, hygiejne, kommunikation og underholdning

Hvordan opbevarede man mad før køleskabet, og er det rigtigt, at man i gamle dage genbrugte bleerne til de små børn? Hvorfor er den personlige hygiejne så vigtig, og er der en sammenhæng mellem at lugte godt og global opvarmning? Hvad det vil sige at tage højfjeldssol? Og hvem i alverden er Kaptajn Jespersen?

Vi ser på, hvad teknikken har betydet for vores forbrug af elektricitet, og undersøger, hvor mange forskellige ting en moderne smartphone kan i forhold til en gammeldags telefon.

Til sidst giver eleverne deres eget bud på fremtidens teknik i hjemmet. Hvordan tror eleverne, vi laver mad i fremtiden, er telefonen overhovedet et fysisk apparat til den tid, og kan det være, vi bliver gjort rene, mens vi sover?

hjem kære hjem

Del og print:

FacebookPrint

Book besøg her

49 22 26 11

skoletjenesten@tekniskmuseum.dk

Oplys ved bestilling skolens navn og adresse, antal elever og lærere, klassetrin, samt ønsket undervisningsforløb og mulige datoer og tidspunkter. Hvis der skal betales via EAN, bedes dette oplyses på forhånd. Undervisningsforløb skal bestilles minimum en uge i forvejen.