Nat på Museet – kvinderne frem i lyset og skattejagt i lommelygtens skær

Kom til ’Nat på Museet’ fredag den 27. september i anledning af Helsingør Kulturnat. Vi slukker lyset, men holder dørene åbne frem til kl. 21, så alle kan opleve den unikke stemning på museet – når det er mørkt og historierne træder ud af skyggerne. I år kan du opleve historier om nogle af de kvinder, der har sat et markant aftryk på den teknologiske og industrielle udvikling i Danmark frem i lyset.

Danmark er rig på videnskabsfolk, opfindere og iværksættere. De har været med til at skabe det moderne danske samfund og sat internationalt aftryk. De fleste af os har hørt om Niels Bohr, Ellehammer og Lars Larsen. Men historierne om de mange kvinder, som også har været med til at skabe det Danmark, som vi kender, er ukendte for mange.

Rundvisning

Kulturnattens rundvisninger vil bringe nogle af de kvindelige videnskabsfolk og opfindere frem i lyset. Det er fx Inge Lehmann, der ændrede ved vores forståelse af verden, da hun beviste, at jordens kerne ikke er flydende, eller Line Bonde, der beviste at kvinder kan de samme ting som mænd, da hun blev Danmarks første jægerpilot.

Skattejagt for hele familien

Kulturnatten tilbyder også en helt særlig oplevelse for børn og alle barnlige sjæle. Grib din lommelygte og udforsk museet på en sjov skattejagt, hvor du vil opleve museet fra en helt ny vinkel. Historierne og personerne bag folder sig ud i lygtens skær, og alle der gennemfører skattejagten vinder en præmie.

Praktisk information

Museet har fredag den 27. september åbent frem til kl. 21, og i anledning af kulturnatten er der gratis entré fra kl. 17 til 21. Rundvisningerne vil begynde kl. 18 og 19:30. Da der kun er belysning på udvalgte steder i museet, skal du være forsigtig i mørket. Så husk din egen lommelygte eller lån en på museet til at gå på opdagelse med.

Danmarks Tekniske Museum ligger i Helsingør, ca. 40 minutters kørsel fra København. Busserne 802 og 353 stopper ved museet. Læs mere om museet på www.tekniskmuseum.dk.

For yderligere information kontakt venligst presseansvarlig Signe Tillisch, E: st@tekniskmuseum.dk,  T: 2677 1614.