Masser af oplevelser i efterårsferien

Om du er til sjove eksperimenter, tegnende robotter, dampkørende minitog eller magiske magneter så er der masser af aktiviteter på Danmarks Tekniske Museum i hele efterårsferien. Museet har åbent alle dage i ferien med masser af plads til at hele familien kan få en dejlig dag.

Aktiviteter for hele familien

Kom med indenfor i det magnetiske og elektriske værksted, når vi inviterer til leg og sjove eksperimenter i H.C. Ørsteds fodspor. I museets værksted MAKERSPACE vil der være aktiviteter for både store og små. Leg med de magiske magneter, lav din egen elektromagnet eller byg et kompas, du kan tage med hjem. Videnskabsmanden H.C. Ørsted opdagede for 200 år siden elektromagnetismen med enkle eksperimenter, og vi genskaber dem sammen i værkstedet. Så kom og se når kompasnålen danser under kobberledningen, og lær hvordan strøm bliver til bevægelse, og bevægelse bliver til strøm.

Tegn med en robot

Robotter bliver mere og mere en del af vores hverdag, men har du nogensinde prøvet at tegne sammen med en robot? Hvis ikke, så har du nu chancen, når museet i samarbejde med Aalborg Universitet tilbyder ”coboting” hvor du sammen med museets robotarm, kaldet UR-3, kan skabe kreative mesterværker. Cobot-workshoppen foregår kun tirsdag, torsdag og fredag i efterårsferien fra kl. 10:30-15.

Rundvisninger

Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag i ferien er der gratis rundvisninger, hvor du kan komme med rundt i museets samling og høre om fly, biler og Andreas Mogensens rumkapsel. Lørdag og søndag fortæller museets guider om Tv’ets historie og nogle af de mange fly, du kan opleve i udstillingerne.

Museets minitog

Få luft i håret og en tur rundt på museets udendørsareal med minitoget, som kører udenfor på en 850 meter lange bane med afgang fra stationen ved parkeringspladsen. Bemærk at togene kun kører tirsdag, onsdag og torsdag i efterårsferien, og desværre ikke hvis det regner.

Praktisk information

Alle museets aktiviteter bliver afholdt efter gældende Covid-19 retningslinjer, hvor der tages højde for pladskrav og god hygiejne til alle. Der er generelt god plads på museet, men retningslinjerne betyder at hvis nødvendigt vil der forekomme regulering af publikumsfærden og begrænsning af antal besøgende, så museumsoplevelsen bliver god og tryg for alle.

Museet har åbent alle dage i ferien fra kl. 10 til 17 (også mandag) samt onsdag til kl. 21. Entré er gratis for børn under 18 år og 95 kr. for voksne. Billetbestilling er ikke nødvendigt. Aktivitetsværkstedet MAKERSPACE har åbent alle dage fra kl. 10:30 til 15. Aktivitetsarmbånd der giver adgang til værkstedet i MAKERSPACE koster 25 kr. Billet til museets udendørs minitog koster 25 kr. pr. person.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin