Maskindag med læder og mahogni

Er du til lækker teknik, læder, krom, mahogni og godt håndværk? Så skal du besøge Danmarks Tekniske Museum på lørdag den 30. marts 2019, hvor en af museets mest eksklusive biler, Szawe, bliver startet op.

Årets første maskindag byder på en rigtig lækker sag for alle der elsker biler, når to af museets frivillige starter den flotte luksusbil, Szawe, op. Szawe blev fremstillet af firmaet Szab & Wechslemann i Berlin, som eksisterede fra 1920-24 og kun nåede at bygge omkring 20 vogne af denne type. Bilen udstråler luksus på alle måder. Karosseriet er lavet af mahognitræ samt forsølvet messing og kobber. Det bådformede karosseri blev også anvendt på andre luksusbiler som Rolls-Royce og Hispano Suiza.

En fornem fødselsdagsgave
Bilen har tilhørt baronesse Holck, som fik den på sin 18-års fødselsdag i 1929 af hendes far Lensbaron Mogens Holck af Holckenhavn. Der blev som sagt kun bygget omkring 20 vogne, så det har været en usædvanlig gave den unge baronesse fik.

For de teknikinteresserede kan vi oplyse at motoren er en 4-cylindre rækkemotor med en slagvolumen på 3500 cm3 Den yder hele 38 hestekræfter ved 2200 omdrejninger i minuttet og topfarten var hele 100 kilometer i timen. Sidste år var Szawen med til det årlige veteranbilløb Stykeprøven i Nordjylland, hvor den fuldførte næsten uden problemer.

Praktisk information
Demonstrationen af bilen, Szawe, foregår lørdag den 30. marts 2019 kl. 11 og 13. Det er gratis at deltage, når der er betalt entré til museet. Hver opmærksom på at i tilfælde af dårligt vejr, må vi nøjes med at se nærmere på hvordan bilen virker indendørs.