Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/tekniskmuseum.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/tekniskmuseum.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2738

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/tekniskmuseum.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3679
Kæmpe trykkefest den 4.-5. august 2017 - Danmarks Tekniske Museum

Kæmpe trykkefest den 4.-5. august

I fire uger har 13 kunstnere fra ind- og udland arbejdet med kæmpestore træsnit på Danmarks Tekniske Museum. I dagene 4. og 5. august bliver træsnittene trykt, når en 12 tons tung vejtromle fra 1926 omsætter snittene til papirtryk. Alle kan være med under trykkefesten, der er en hyldest til trykkekunsten.

Dagene op til trykkefesten går med forberedelserne. Hvert tryk kræver en omfattende forberedelse, hvor blokkene med træsnit dækkes med flere lag af papir, beskyttelsesstof og endnu en træplade for at sikre et vellykket resultat. Den 12 ton tunge og næsten 100 år gamle Munktell vejtromle, der er en del af museets samling, varmes op, så den er klar til opgaven.

Den 4. og 5. august klokken 14.30 og 15.30 finder selve trykningen af de 13 kunstneres værker sted. Værkerne trykkes med sort trykfarve på en helt særlig, kraftig papirkvalitet, der efter trykning kan tåle at være udstillet både inde og ude. Når værkerne er trykt hænges de til tørre. Trykkefesten ledsages af live, eksperimenterende musik i hallen, hvor trykningen finder sted.

Den 5. august bliver værkerne hængt op på Danmarks Tekniske Museum, hvor de med deres poetiske og abstrakte fortolkninger om drømmen om at flyve kommer til at danne en skarp kontrast til museets meget håndgribelige og virkelige samling af flyvemaskiner, biler, både og andre tekniske apparater.

’Vejtromlekunst’ stammer fra USA, hvor det i årtier har været en populær måde at markere og fejre trykkekunsten i en tid, hvor elektroniske medier overtager mere og mere. Det er første gang, at et så stort vejtromle kunstprojekt bliver gennemført i Danmark.

”Da vi fik henvendelsen fra Kunst og Byrum i Helsingør, synes vi, det var en fantastisk idé at bringe vores udstillinger og gamle vejtromle i spil i en kunstnerisk proces. Samspillet mellem kunst og teknik er spændende og falder fint i tråd med, at vi på museet ønsker at engagere befolkningen i en debat om muligheder og dilemmaer i den teknologiske udvikling i dag og i morgen. Vi glæder os til, at trykkene, fremover skal minde os om, hvordan menneskers vilde drømme og kreativitet driver innovation og virkelyst”, siger Jesper Buris Larsen, der er direktør på Danmarks Tekniske Museum.

For Helsingør Kommune og projektet Kunst og Byrum markerer vejtromlekunsten det nyeste skud på stammen i synlig kunst i byen, hvor kunstnere i de foregående år har skabt kæmpe gavlmalerier, kunst på el-skabe og forvandlet en mørk tunnel til et sprudlende kunstværk.

”Vejtromlekunstnerne har mere end opfyldt vores vildeste drømme om, hvad der ville blive skabt i løbet af den fire unger lange workshop. Det er ret enestående, at vi har et museum i byen, der både har de fysiske rammer til at huse 15 arbejdende kunstnere og en gammel, køreklar vejtromle, der kan forvandle træsnittene til tryk. Når trykkene har hængt på museet i nogle måneder bliver de placeret rundt omkring i byen for at skærpe folks opmærksomhed på kunst og kultur, når de bevæger sig rundt”, siger den italienske multimediekunstner Elisabetta Saiu, der er drivkraften bag projektet.

Under trykkefesten er der mulighed for at møde og tale med kunstnerne, der i fire uger har arbejdet med at fortolke drømmen om at flyve. Endvidere er der mulighed for at møde og tale med direktøren fra Guttenberg Arts i New York, der kommer til Helsingør for at deltage i festen.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube