Indstillet til Den Danske Lyspris 2018

Danmarks Tekniske Museum er sammen med lyskunstner Jakob Kvist blevet indstillet af Dansk Center for Lys til Den Danske Lyspris 2018 for lyssætningen i udstillingen Smartphonemania.

Museets store udstillingssatsning Smartphonemania, der åbnede i oktober 2017, er blevet indstillet til en fornem pris for udstillingsbelysningen. Belysningen er lavet i et samarbejde mellem museet og lyskunstner Jakob Kvist.

”Vi er utroligt glade for nomineringen, og så i flot konkurrence med Lego House og Noma. Der er virkelig blevet lagt mærke til den særlige lyssætning, vi har valgt at lave i kommunikationsudstillingen Smartphonemania. Lyset er et bærende element i udstillingen, hvor det er med til at sætte fokus på de svære problemstillinger indenfor digital adfærd og mobilafhængighed”, siger museumsdirektør Jesper Buris Larsen.

Udstillingen tager udgangspunkt i en hverdagsgenstand, som vi alle kender, nemlig smartphonen. Tematisk handler den om kommunikation og hvordan teknologi påvirker vores liv og hverdag, ikke mindst hvordan vi omgås hinanden.

”Jeg er meget stolt og beæret over at være nomineret til Den Danske Lyspris for arbejdet med Smartphonemania. Det er en stor anerkendelse af udstillingens ambitiøse lyssætning og visuelle identitet at være udvalgt blandt de fire nominerede til prisen. Det har fra starten af været vores mål at lysdesignet skulle være det bærende visuelle element i udstillingen, og derfor er jeg naturligvis stolt over at dette bliver anerkendt af Dansk Center for Lys i deres nominering af udstillingen”, siger lyskunstner Jakob Kvist.

Der er fire nominerede til prisen. De tre andre projekter er Lego House, Noma og supercykelstien Farumruten. Vinderen kåres den 17. januar 2019.

Fakta om Den Danske Lyspris
Den Danske Lyspris blev første gang uddelt i 2008. Prisen er indstiftet af Dansk Center for Lys. Formålet med prisen er at sætte fokus på godt lys for mennesker. I bedømmelsen af de enkelte projekter indgår bl.a. anlæggets tekniske kvaliteter, funktionalitet, visuelle og æstetiske aspekter og energiforbrug. Der lægges desuden vægt på nytænkning og kreativitet.