Gi’ den gas med gamle biler

På søndag viser Hammelvognen og kongehusets Delaunay-Belleville, hvad de kan, når de giver den gas udendørs ved Danmarks Tekniske Museum i Helsingør. Der er tale om en enestående begivenhed, når to af Danmarks ældste biler strækker hjul mellem 11 og 15.

Hammelvognen fra 1888 er Danmarks allerførste bil – og verdens ældste bil, der stadig kan køre. Kongehusets Delaunay-Belleville Model C med 20 hestekræfter er fra 1906 og bil nr. 232 indregistreret i Danmark.

Begge biler er en del af Danmarks Tekniske Museums imponerende bilsamling, helt tilbage fra den gang bilerne lignede hestevogne og frem til nogle af de nyeste el-biler.

Søndag den 21. maj starter museets allerældste biler op og viser, at de stadig kan køre efter godt 100 år. Museets øvrige biler er også shinet op på dagen, så gæsterne kan følge udviklingen i design og teknologi frem til i dag.

 

Arrangementet foregår søndag den 21. maj mellem kl. 11 og 15. Det er gratis at deltage, når der er betalt entre til museet. Børn og unge under 18 år har gratis adgang. Hver opmærksom på at i tilfælde af dårligt vejr, må vi nøjes med at se nærmere på hvordan bilerne virker indendørs.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube