Fejring af månelandingens 50-års fødselsdag

Den 20. juli 1969 kl. 21:17 (dansk tid) landede ”The Eagle” på Månen. Det fejrer Danmarks Tekniske Museum med en ægte måne-fødselsdagsfest for hele familien.

Lørdag den 20. juli markerer museet, at det i år er 50 år siden, at de første mennesker landede på månen. Det gøres med en dag fyldt med aktiviteter for både store og små. Dansk Selskab for Rumfartsforskning og NOVA – Nordsjællands Astronomiforening vil være til stedet på dagen, og stiller op med blandt andet astronautmad og stjernekikkerter.

I sommerferiens aktivitetsværksted vil der være mulighed for at bygge sin egen raket, lave kreative månemalerier eller udforske solsystemet og universet digitalt. Udover værkstedets aktiviteter vil der denne dag være særlig mulighed for blandt andet at smage på frysetørret mad og lære om astronauternes liv i rummet.

Du kan også opleve det store månetæppe, hvor du kan prøve at lande din raket der hvor astronauterne Neil Armstrong og Buzz Aldrin landede for 50 år siden. I stjernekikkerterne kan du spejde efter detaljerne i museets store haller, eller læn dig tilbage i biografen og gense billeder fra månelandingen.

Er du født i 1969? Så er der gratis entre på museet den 20. juli.