Kvindernes int. kampdag – kvindelige opfindere og vovehalse

8 marts kl. 10:00 - 11:00

Museet markerer kvindernes internationale kampdag den 8. marts ved at sætte fokus på markante kvinder indenfor teknologi og videnskab.

Vi skal se nærmere på Inge Lehmann, der opdagede at Jordens kerne er fast, og dermed blev en markant skikkelse indenfor videnskabshistorien i det 20. århundrede. Vi dykker også ned i historien om Emilie Sannom, der både var Danmarks første kvindelige pilot og stuntkvinde og på mange områder rykkede grænserne for, hvad kvinder kunne foretage sig i samfundet.

Kvinder rykker stadig ved disse grænser. Line Bonde blev Danmarks første kvindelige jagerpilot i 2006. Jagerpilotuddannelsen var den sidste uddannelse i Danmark, som kvinder fik adgang til. Det skete i 1992.

Kom med en på guidet tur rundt på museet, hvor vi sætter fokus på nogle af disse historier. Det sker kl. 11.00 på museet. Der er et begrænset antal pladser, som fordeles efter først-til-mølle-princippet på dagen.

Dato:
8 marts