• Denne begivenhed er allerede afholdt.

Gi’ den gas – maskindag på museet

15. april 2018 kl. 11:00 - 15:00

Søndag den 15. april viser kongehusets første bil Delaunay-Belleville, hvad den kan, når den giver den gas på museet. Demonstrationen af Delauney-Belleville vil finde sted kl. 11.

Kongehusets første bil anno 1906, Delaunay-Belleville med 20 hestekræfter og bil nr. 232 indregistreret i Danmark. Bilen tilhørte Prins Valdemar og Prinsesse Marie. Den var det første automobil i det danske kongehus og fik betegnelsen “K1”.

Samme dag kl. 13 vil museets fascinerende Otto & Langen gasmotor blive præsenteret og startet op med hiv og sving.
Motoren er den første serieproducerede forbrændingsmotor overhovedet og hører til blandt de 20 ældste forbrændingsmotorer i verden, der stadig er i køreklar stand.

Det er gratis at deltage i arrangementet, når der er betalt entré til museet. Hver opmærksom på at i tilfælde af dårligt vejr, må vi nøjes med at se nærmere på hvordan bilen virker indendørs.

Dato:
15. april 2018