Designelever fortolker FN’s verdensmål

Danmarks Tekniske Museum lægger hus til, når 40 elever fra Vallekilde Højskole og Textilskolen arbejder med at genfortolke flere hundrede års opfindelser på museet ind i en global bæredygtighedsdagsorden.

Genstandene på Danmarks Tekniske Museum fortæller historien om opfindsomhed gennem tiderne. Det er en historie, der rummer perspektiver om opfinderens iderigdom, brugen af nye materialer og pejling efter skiftende samfundsdagsordener.

Opfinderens, udviklerens, eller designerens proces har ikke ændret sig radikalt gennem tiden, det viser samarbejdet med designlinjerne på Vallekilde Højskole og Textilskolen. Her genkender man på mange måder processen omkring tilblivelsen af design i de genstande, som Danmarks Tekniske Museum huser:

”Vi glæder os over samarbejdet med Danmarks Tekniske Museum. Som designere er vi trænet i den disciplin det er, at skabe et nyt produkt, eller en ny service, og når vi giver den arbejdsmetode videre til vores elever, er det en stor hjælp at kunne vise, at alle de genstande der står på museet, hver især siger noget om, at der til hver en tid er folk, der har kæmpet for at realisere deres ideer, og de har udviklet, testet og videreudviklet for at nå i mål” siger designer og underviser, Mathias Stilling Ambus fra Vallekilde Højskole.

Samtidig er designerne ganske bevidste om, at vores del af verden ikke har brug for mange flere plastikdimser til en 20’er, og derfor bliver de studerende udfordret til, på seks uger, at skabe en fortolkning af FN’s 17 Verdensmål for en Bæredygtig Udvikling:

”Det er vigtigt, at vi uddanner fremtidens designere, og i det hele taget folk der skaber nyt, til at have stor respekt for det ressourcetræk der er på verden,” forklarer Julie Henriksen, underviser på Textilskolen.

Danmarks Tekniske Museum hilser samarbejdet velkomment. Direktør for museet, Jesper Buris Larsen, udtaler: ”Det er fantastisk at opleve en gruppe unge mennesker bruge museets samling af opfindelser til at adressere så vigtigt et tema som FN’s verdensmål. Vi er meget stolte af at arbejde sammen med Vallekilde Højskole og Textilskolen omkring det, og vi glæder os til at se resultatet af elevernes arbejde, når udstillingen har fernisering d. 6. december.”

Baggrund og praktisk information
Forløbet står på frem til den 6.12., hvor museet danner rammen om en storslået fernisering af elevernes arbejde.
Elevernes udstilling vil kunne ses frem til og med d. 3. marts 2019. Udstillingsarbejdet sker i et samarbejde mellem Danmarks Tekniske Museum, Vallekilde Højskole og Textilskolen i Holte.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin