Danmarks Tekniske Museum ansætter ny direktør

Bestyrelsen for Danmarks Tekniske Museum har ansat Jens Refslund Christensen som ny direktør på museet. Han skal dermed stå i spidsen for de kommende års udvikling af Danmarks mest spændende museumsprojekt.

Hvad har Jakob Ellehammers fly, Andreas Mogensens rumkapsel og det nu overflødiggjorte udstyr fra Radio 24/7 tilfælles? Det hele er at finde på Danmarks Tekniske Museum i Helsingør, som netop har fået ny direktør.

Jens Refslund Christensen (47) tiltræder den 13. januar, og det glæder han sig til.
”Danmarks Tekniske Museum er klart et af landets mest spændende museer. Teknologien spiller en stadig større rolle i samfundet og vi kan med museets mange fantastiske genstande præsentere teknologien i øjenhøjde og gøre den nærværende for de besøgende”, siger Jens Refslund Christensen.

Den nye direktør kommer fra en stilling som kommerciel og produktionschef på Østerbro Teater. Med sig har han en tung ballast fra ledende stillinger i en række andre kulturinstitutioner. Inden han kom til Østerbro Teater, var Jens i en 5-årig periode med til at udvikle planerne for det kommende Statens Naturhistoriske Museum. Jens har desuden i 12 år været produktionschef på Det Kgl. Teater og sat sit præg på teatrets etablering i nye rammer. Jens Refslund Christensen er uddannet producent på Den Danske Scenekunstskole, og har omfattende erfaring med at udvikle kulturoplevelser. Gennem sit virke har han opnået gode resultater i kraft af en meget stærk kombination af kreativ idéudvikling, et kommercielt mind set og evne til at færdes hjemmevant i små som store kulturinstitutioner.

”Museet er allerede inde i en meget positiv udvikling i forhold til at lave nye udstillingsformater og bringe den historiske samling i spil ift. både nutid og fremtid. Det bliver en af de mange rigtig spændende opgaver, som jeg ser rigtig meget frem til i samarbejde med medarbejderne. Det vi udvikler i dag, sætter samtidig nye standarder, der viser hvor vi er på vej hen med planerne om at flytte museet til Svanemølleværket,” fortæller Jens Refslund Christensen.

Museets formand Christoffer Susé har haft fokus på at finde en direktør, der har øje for både udvikling og drift. For det er en bunden opgave fra bestyrelsen, at museet skal udvikles i de kommende år.

”Jens har en bred erfaring fra kulturens verden og han ved, at samtidig med at vi udvikler planerne for et nyt teknisk museum på Svanemølleværket, så har vi et velbesøgt museum i Helsingør som er laboratorie for alt det nye og som er forankret i vores lokalsamfund og som har en daglig drift og en økonomi der skal hænge sammen. I Jens får vi en direktør, som er den rette til at sikre at alle spor udvikles i en god balance. Derfor er jeg en glad mand i dag,” siger museets bestyrelsesformand Christoffer Susé.

Yderligere information:
Jens Refslund Christensen, tlf. 31 48 28 73
Bestyrelsesformand Christoffer Susé, tlf. 4079 0989

CV FOR JENS REFSLUND CHRISTENSEN

Erhvervserfaring
2019- Kommerciel og produktionschef ved Østerbro Teater, som omfatter Østre Gasværk, Teater Republique og Revolver
2018 Produktionschef ved Østerbro Teater
2015-2018 Kommerciel chef – Statens Naturhistoriske Museum
2014-2018 Byggeudviklingschef – Statens Naturhistoriske Museum
2013-2014 Leder af Udstillingsudvikling – Statens Naturhistoriske Museum
2002-2013 Produktionschef ved Det Kgl. Teater
2001-2002 Producent ved Den Kgl. Ballet, Det Kgl. Teater
2000 Producent ved Malmö Opera- og Musikteater, Sverige

Uddannelser
1996-2000 Uddannet producent på Den Danske Scenekunstskole, København
1995-1996 Studerende ved Institut for Dramaturgi, Aarhus Universitet
1991-1993 Uddannet regnskabsassistent hos SCANVAEGT International A/S, Århus
1990-1991 Højere Handelseksamen, Varde Handelsskole

Jens har og varetager fortsat en række tillidshverv inden for kulturområdet som bestyrelsesmedlem/direktør for Ejendomsfonden Østre Gasværk, er siden 2013 medlem af priskomiteen Ove Sprogøe Prisen under Nordisk Film Fond, og var medlem af bestyrelsen for Københavns Musikteater 2013-2017.