Computerspil, pixels og masser af perler i påskeferien

Glæd hele familien ved at tage på Danmarks Tekniske Museum i påskeferien. Oplev den nye udstilling NEXT LEVEL, hvor du kan gå i dybden med mere end 50 års computerspilshistorie, udfold dine kreative kræfter i aktivitetsværkstedet og få den sejeste nøglering med hjem.

 

En verden af computerspil

NEXT LEVEL er årets særudstilling, der sætter fokus på computerspil, som i dag er en stor del af danskernes hverdag. Tag med på turen der går fra Danmarks første computerspil, NIMBI, udviklet af den danske opfinder Piet Hein i starten af 1960’erne til de seneste trofæer fra det danske esportshold Astralis, som har markeret sig som verdens bedste Counter-Strike-hold.

I udstillingen kan du prøve 25 computerspil på originale konsol- og arkademaskiner, så måske bliver du indehaver af den nye highscore i Space Invaders, Pac-Man eller gode gamle Pong. Lugten vil nok ikke være den samme som i de tidligere arkadehaller, men jubelbrøl og kampråb vil sætte stemningen helt i top.

 

Pixels & perler i påskeværkstedet

I påskeferiens aktivitetsværksted kan du lave nøgleringe af perler, med et flot motiv fra et computerspil. Perlerne ligner pixels, og derfor får dit motiv det helt rigtige retro-look, som du især kender fra 80’ernes computerspil. Mød små fortællinger om figurerne fra de kendte arkade- og konsolspil, som den gule Pac-Man, hurtige Super Mario eller pindsvinet Sonic. Her kan små såvel som store børn fordybe sig og skabe deres egne små nøgleringe, med de sjove spilmotiver. Udover perlepladerne kan du også programmere de populære OZO’bots, der kan kodes ved at tegne på papir.

 

Introduktion og museumsguide

Hver dag i påskeferien er der gratis introduktion til museet kl. 10:30 og 13, hvor du bliver præsenteret for museets udstillinger og nogle af de sejeste genstande, som fx. Hammelvognen og DASK. Introduktionen er for både børn og voksne, og den er en god måde at begynde sit museumsbesøg på.

Onsdag den 17. april er der gratis rundvisning kl. 11 og 13, hvor du kan komme helt tæt på museets flysamling. Torsdag, lørdag og søndag kl. 10 -15 er en af museets guider klar til at fortælle dig om alt lige fra biler og TV-teknik til museets imponerende flysamling.

 

Praktisk information

Museet har åbent alle dage fra kl. 10 til 17 – bemærk at der er åbnet begge mandage i påskeferien.

Påskeværkstedet er fra lørdag den 13. april til og med mandag den 22. april hver dag kl. 11-15. Aktiviteterne i værkstedet er gratis, når der er betalt entré til museet.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube