Bliv Danmarksmester i papirflyvning

I Store Bededagsferien den 17., 18. og 19. maj kan du deltage i DM i papirflyvning på Danmarks Tekniske Museum, og hvis du kaster længst, er det dig der bliver Danmarksmester.

Mesterskabet
Så er der DM i papirflyvning, hvor du har mulighed for at blive den nye Danmarksmester og prøve at slå rekorden i længste kast. Alle dage i bededagsferien kan du lære at folde aerodynamiske papirfly, og få målt længden af dine kast. Konkurrencen er både for børn og voksne, og er opdelt i længste kast for børn og unge i alderen 0-14 år, og længste kast for alle over 15 år. Der bliver kåret en Danmarksmester i begge kategorier, som vil blive offentliggjort på Facebook og her på hjemmesiden.

Teknikken bag
Udover konkurrencen om at blive Danmarksmester, kan både børn og voksne øve sig i at folde spændende og tekniske papirfly – fx den flymodel der har sat verdensrekorden på 69.14 meter, eller et fly der kommer tilbage igen som en boomerang. Selvom foldning af et papirfly kan lyde nemt og simpelt, så kræver det at man holder tungen lige i munden. Hemmeligheden bag et godt fly er nemlig stor præcision og sirlige linjer, for at man kan opnå den helt rigtige aerodynamik.

Derudover er der alle tre dage mulighed for at prøve kræfter med børnenes Danmarksrekord for det længste kast på 27,14 meter, som blev sat for to år siden på museet. Den skal selvfølgelig slås i år! Lykkes det, er der fede præmier på højkant og en plads i Børnenes Rekordbog.

Praktisk information
Arrangementet foregår i Store Bededagsferien den 17., 18. og 19. maj mellem kl. 11 og 15. Det er gratis at deltage, når der er betalt entré til museet.

Museet har åbent fra kl. 10 til 17. Entré prisen er 90 kr. for voksne, 80 kr. for pensionister og studerende – og børn under 18 år er gratis.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube