Bliv danmarksmester i papirflyvning

I weekenden den 28. og 29. august kan du kan blive danmarksmester, når Danmarks Tekniske Museum afholder DM i papirflyvning. Så fold vingerne ud, og prøv om du kan kaste dit papirfly længst.

Så er det igen tid til DM i papirflyvning, hvor du har mulighed for at blive den nye danmarksmester og prøve at slå rekorden i længste kast. Kom og lær at folde aerodynamiske papirfly, der kan flyve blandt de store maskiner på museet, og få målt længden af dine kast. Konkurrencen er både for børn og voksne, og er opdelt i længste kast for børn i alderen 0-14 år og for alle over 15 år.

Danmarksrekorden i kategorien længste kast for børn er 27,14 meter og blev sat tilbage i 2017 af Nikolaj Brandt, mens rekorden for voksne blev sat i 2019 af Casper Felding, som kom ud på 29,45 meter med sit kast. DM i papirflyvning

Når de sidste fly er kastet søndag eftermiddag, bliver der kåret en danmarksmester i begge kategorier, også selv hvis de tidligere rekorder ikke skulle blive slået. Der er fede præmier til de heldige vindere, som vil blive offentliggjort på museets sociale medier.

Udover konkurrencen om at blive Danmarksmester, kan børn og voksne øve sig i at folde spændende og tekniske papirfly – fx den flymodel der har sat verdensrekorden på 69,14 meter. Foldning af et papirfly kan lyde nemt og simpelt, men det kræver faktisk at man holder tungen lige i munden. Hemmeligheden bag et godt fly er nemlig stor præcision og sirlige linjer, for at man kan opnå den størst mulige opdrift og mindst mulige modstand.

Praktisk information

Deltagelse i DM i papirflyvning er gratis, når entréen er betalt og foregår begge dage mellem kl. 10:30-15:30. Entré er 110 kr. og gratis for børn under 18 år. Museet har åbent fra kl. 10 til 17 og mere information kan ses på www.tekniskmuseum.dk

Vi har gjort det nemt og trygt at gå på museum med fokus på at holde god afstand, publikumsregulering og øget rengøring. Se mere på https://tekniskmuseum.dk/nemt-og-trygt-paa-museum/

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin