Bliv danmarksmester i papirflyvning

I weekenden den 5. og 6. september, kan du kan blive ny danmarksmester, når Danmarks Tekniske Museum afholder DM i papirflyvning. Så fold vingerne ud, og prøv om du kan kaste dit papirfly længst.

Så er det igen tid til DM i papirflyvning, hvor du har mulighed for at blive den nye danmarksmester og prøve at slå rekorden i længste kast. Kom og lær at folde aerodynamiske papirfly, der kan flyve blandt de store maskiner på museet, og få målt længden af dine kast. Konkurrencen er både for børn og voksne, og er opdelt i længste kast for børn i alderen 0-14 år og for alle over 15 år.

Danmarksrekorden i kategorien længste kast for børn er 27,14 meter og blev sat tilbage i 2017 af Nikolaj Brandt, mens rekorden for voksne blev sat i 2019 af Casper Felding, som kom ud på 29,45 meter med sit kast.

Når de sidste fly er kastet søndag eftermiddag, bliver der kåret en Danmarksmester i begge kategorier, også selv hvis de tidligere rekorder ikke skulle blive slået. Der er fede præmier til de heldige vindere, som vil blive offentliggjort på museets sociale medier.

Udover konkurrencen om at blive Danmarksmester, kan børn og voksne øve sig i at folde spændende og tekniske papirfly – fx den flymodel der har sat verdensrekorden på 69,14 meter, eller et fly der kommer tilbage igen som en boomerang. Foldning af et papirfly kan lyde nemt og simpelt, men det kræver faktisk at man holder tungen lige i munden. Hemmeligheden bag et godt fly er nemlig stor præcision og sirlige linjer, for at man kan opnå den helt rigtige aerodynamik.

Praktisk information

Alle museets aktiviteter bliver afholdt efter gældende Covid-19 retningslinjer, hvor der tages højde for pladskrav og god hygiejne til alle. Der er generelt god plads på museet, men retningslinjerne betyder at hvis nødvendigt vil der forekomme regulering af publikumsfærden og begrænsning af antal besøgende, så museumsoplevelsen bliver god og tryg for alle.

Bemærk at DM i papirflyvning foregår den 5. og 6. september mellem kl. 10.30 og 15, og der er KUN adgang med forudbestilt billet, som kan købes på https://tekniskmuseum.billet.dk/

Entré er 95 kr. og gratis for børn under 18 år. Museet har åbent fra kl. 10 til 17 og mere information kan ses på www.tekniskmuseum.dk

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube