Recurring

Torsdags Rundvisning

Danmarks Tekniske Museum Fabriksvej 25, Helsingør

Museets frivillige guide, Hardy, viser rundt på museet hver torsdag kl. 13.00. Han fortæller om de gamle biler og Andreas Mogensens rumkapsel.

Recurring

Rumværksted

Danmarks Tekniske Museum Fabriksvej 25, Helsingør

Byg din egen rumbase af papir og plast, med inspiration fra museets pop-up udstilling RUMBASER. Du kan prøve at bygge flere forskellige modeller, alle inspireret af origami og de rumboliger, som kan ses i udstillingen. Tag billeder af din konstruktioner i et rumlandskab, vælg rekvisitter og se hvordan det ville se ud på overfladen af en anden planet. Sammen samler vi også ideer til, hvad vi mennesker slet ikke kan undvære, hvis vi rejste til en fremmed planet – og hænger dem op i værkstedet. For hvad er det allervigtigste at tage med fra Jorden - er det et fotografi, blomsterfrø, en sten fra stranden, en CD med musik, en opskrift, eller noget helt andet? Du kan også farvelægge flotte motiver med rumtema. Besøg rumværkstedet hver dag i sommerferien fra 10.30 - 15.30. Rumværkstedet er for hele familien og koster 25 kr. pr barn. Medlemmer af U18 klubben er gratis.

Featured Fremhævet

Hvornår flytter vi ud i rummet? Mød en astronaut og en planetforsker

Danmarks Tekniske Museum Fabriksvej 25, Helsingør

Mød astronaut ANDREAS MOGENSEN og planetforsker KJARTAN KINCH til en familievenlig snak om rummet. Den danske astronaut Andreas Mogensen besøger museet d. 5 august, og vil i den forbindelse tale med planetforsker Kjartan Kinch om, hvordan det er at bo i rummet. For hvordan føles det at være vægtløs? Hvor meget vejer man, når man går rundt på Mars? Og kan man bygge et hus på Månen? Andreas og Kjartan har lovet at gøre os alle sammen meget klogere på, hvordan det vil være, hvis vi engang skal flytte væk fra Jorden og ud i rummet til fremmede planeter. Samtalen modereres af museets direktør, Jens Refslund Christensen. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til både Andreas og Kjartan. Prøv også selv at kravle ind i en prototype på en månebolig i pop-up udstillingen RUMBASER, og brug resten af dagen i Rumværkstedet, hvor I kan male planetmalerier og bygge rumboliger. Program: 11.00 - 11.45: Hvornår flytter vi ud i rummet? - Snak med Andreas Mogensen, Kjartan Kinch og museumsdirektør Jens Refslund Christensen 12.00 - 12.45: Mulighed for at møde Andreas Mogensen og Kjartan Kinch Efter arrangementet deler vi 200 astronautis ud efter først til mølle. Arrangementet er gratis når entréen er betalt. Vi glæder os til at se jer til en hyggelig dag i rummet

Recurring

Minitoget kører

Danmarks Tekniske Museum Fabriksvej 25, Helsingør

Alle tirsdage, onsdage og torsdage i sommerferien kan familien komme på tur med minitoget. Som en del af museets sommerferieprogram kører minitoget nemlig ture med store som små. Minitoget kører hver hele time fra kl. 11-15. Billetter til minitoget kan købes på museet og koster 25 kr. I tilfælde af regn kan minitoget desværre ikke køre.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin