Åbner den 28. maj med ny udstilling og udvidet åbningstid

Det er med stor glæde at Danmarks Tekniske Museum igen kan åbne dørene for publikum torsdag den 28. maj kl. 10, og det med den spritnye udstilling “Corona, krise og kreativitet” samt en særudstilling lige på trapperne. Derudover lancerer museet aftenåbent til kl. 21 hver onsdag fra den 10. juni.

 

Corona, krise og kreativitet
Danmark har været ramt af den måske største krise siden 2. verdenskrig. Heldigvis har man overalt i samfundet udvist stor opfindsomhed for at løse de mange udfordringer, vi er blevet stillet overfor. Sådan var det også under 2. verdenskrig, hvor der blev udviklet en lang række alternative løsninger på den vareknaphed, der fulgte med besættelsen. I museets nye pop-up udstilling ”Corona, krise og kreativitet” er der fokus på, hvordan kriser kan skabe kreativitet, og museets gæster vil fx kunne se visirer og et arbejdsbord af pap samt cykeldæk af reb og erstatningslakrids.

 

Særudstilling på trapperne
Opfindsomheden stopper ikke her, for i årets særudstilling “OPFINDELSER – skabertrang og drømme”, der allerede åbner den 17. juni, ser vi på hele bredden af opfindelser, fra de skøre der aldrig blev til andet end en ide, til de store, der for altid ændrede verden. Midt i udstillingen bliver der indrettet et makerspace, hvor publikum udfordres til at finde løsninger på store og små problemer. Vi finder problemet og lægger materialer til rådighed – I finder løsningen!

 

Godt og trygt besøg
Museet er klargjort til at følge myndighedernes retningslinjer, så både gæster og medarbejdere kan færdes trygt på museet. Der er håndsprit og afskærmning relevante steder, og for at alle museets gæster kan komme godt rundt på museet, er der udviklet en guide, der også giver mulighed for at opdage nye steder på museet. Det bliver en ny måde at gå på museum på, så vi håber at vores gæster vil tage godt imod tiltagene, samt holde afstand og tage hensyn til hinanden.
Og som noget helt nyt vil Danmarks Tekniske Museum holde aftensåbent til kl. 21, hver onsdag fra d. 10. juni. Her kan gæsterne ud over at opleve udstillingerne også tilmelde sig aftensmad/spisning.

 

Praktisk information
Museet har åbent fra torsdag den 28. maj kl. 10. Derefter følger museet dets normale åbningstider, tirsdag – søndag fra kl. 10 til 17, samt mandage i skolernes ferier. Fra den 10. juni vil der hver onsdag være åbent til kl. 21.

Grupper og skoleklasser, der kommer uden undervisningsforløb, skal melde deres ankomst på forhånd enten pr. telefon 4922 2611 i åbningstiden eller på mail frontdesk@tekniskmuseum.dk.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin