Vinterferie med rund fødselsdag og hemmelige beskeder

Skriv hemmelige beskeder og vær med til at fejre Danmarks første computer sammen med hele familien i vinterferien.

DASK fylder rundt
Danmarks første computer, DASK, fylder 60 år tirsdag den 13. februar 2018. DASK, (Dansk Aritmetisk Sekvens Kalkulator) er en del af udstillingen Smartphonemania, hvor du kan se maskinens store kontrolenhed.  Oprindeligt stod DASK i en villa i Valby, hvor den med sine 3,5 tons og hukommelse på 5120 byte, var vurderet til at kunne dække hele Danmarks computer behov. DASK blev brugt til udregningsopgaver i industrien og i forbindelse med fx folketingsvalg. I december 1966 blev DASK taget ud af brug og kort tid efter overdraget til Danmarks Tekniske Museum.

Særrundvisning
I anledning af DASKs runde fødselsdag vil der tirsdag den 13. februar være gratis særrundvisning for alle museets gæster kl. 11.00 og 13.00, hvor du kan høre mere om både teknikken og historien og bl.a. se de håndsyede RAM kredse.

Aktiviteter for børn
I vinterferien er der aktiviteter for børn i alle aldre, hvor du kan skrive hemmelige beskeder og dit navn i koder. Inspireret af gode gamle DASKs fødselsdag, bruger vi computerens grundstof, de binære tal, og lærer om basal kodning, samtidig med at du laver flotte halskæder og perleplader med hemmelige beskeder, som ikke engang dine forældre kan forstå. Det er også muligt at prøve kodning af robotter, som du ved hjælp af farvekoder kan få til at gå rundt på din helt egen bane.

Praktisk information
Museets har åbent alle dage, også mandag, i vinterferien (uge 7) fra kl. 10.00-17.00. Børneaktiviteterne foregår hver dag fra kl. 11.00-15.30, særrundvisningerne om DASK er kun den 13. februar kl. 11.00 og 13.00. Både rundvisninger og aktiviteter er gratis, når entré er betalt.