Velkommen til Skoletjenesten

At gå på museum kan være en meget overvældende oplevelse, der mærker os for livet. I Skoletjenesten på Danmarks Tekniske Museum er vi bevidste om den enestående mulighed vi har for at give eleverne en langtidsholdbar oplevelse, og vi ser frem til at byde jer velkommen indenfor i teknologihistoriens haller.

Læs mere her på siderne om vores undervisningstilbud og de praktiske forhold i forbindelse med et besøg.

Vi anbefaler lærerne at kontakte Skoletjenesten inden et besøg, for at sikre størst mulig sammenhæng mellem forventninger og indhold. Vi vinkler og tilpasser gerne vores undervisning så den indrettes klassens behov, men vi skal helst vide det i forvejen, hvis kvaliteten skal i top.

Bag om skoletjenesten

På Danmarks Tekniske Museum anser vi alle klassebesøg som en unik begivenhed, der fortjener et fagligt engageret og pædagogisk kvalificeret modspil. Museet er som alternativt læringsrum et unikt sted for store tanker og vi giver dem gerne næring i respekt for elevernes referencerammer og begrebs forståelse.

Danmarks Tekniske Museum samarbejder med Skoletjenesten i udviklingen af læringssforløb, der understøtter faglige og pædagogiske mål i dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelser. Læs mere om Skoletjenesten  www.skoletjenesten.dk

Arbejdsområde
I Skoletjenesten beskæftiger vi os med teknikkens og naturvidenskabens betydning for menneskets og samfundets udvikling. Vi arbejder altså med den del af historien, som har at gøre med opdagelser og opfindelser. Naturvidenskab og humaniora er uløseligt forbundet. Det giver ingen mening at forstå naturen eller teknikken, hvis den ikke sættes i relation til os selv. Omvendt er det svært at udvikle os som individer, hvis vi ikke forholder os til den natur og teknologi vi omgives af.

Pædagogiske profil
Skoletjenesten udvikler skriftlige materialer og gennemfører undervisning for grundskolen, ungdomsuddannelserne og VUC. Desuden yder vi faglig og pædagogisk rådgivning til lærere, samt arrangerer kurser og seminarer. Endelig vejleder vi ældre elever med projektopgaver mm. Målet for undervisningen på Danmarks Tekniske Museum er altid det højest opnåelig faglige niveau. Det forsøger vi at opnå gennem en dialogbaseret undervisning, der tager afsæt i den enkelte elev. Undervisningen er alders differentieret, men vi tager også hensyn til hvor i undervisnings forløbet klassen er, når den besøger museet.

Kontakt os på tlf. 4925 2737 eller skoletjenesten@tekniskmuseum.dk for at bestille et forløb.

Oplys ved bestilling skolens navn og adresse, antal elever og lærere, klassetrin, samt ønsket undervisningsforløb og mulige datoer og tidspunkter. Hvis der skal betales via EAN, bedes dette oplyses på forhånd.

Elev fra Den International Højskole

Jeg var vild med vores underviser! Jeg har været på et museum som det her før, og det var SÅ kedeligt. Men ham her, han var fantastisk!!!  

Danmarks Tekniske Museum © 2017