Oplev Andreas Mogensen og hans rumkapsel

Nu sker det! Udstillingen RUMMET TUR-RETUR åbner tirsdag, den 8. maj kl. 11.00, hvor du kan komme helt tæt på Andreas Mogensen og den rumkapsel han sad i, da han blev sendt ud i rummet, som den første dansker nogensinde.

Udstillingen åbner tirsdag den 8. maj kl. 11, hvor Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, astronaut Andreas Mogensen og Kulturminister Mette Bock vil sørge for, at udstillingen bliver skudt godt i gang.

2 mio. hestekræfter skulle der til for at sende Andreas Mogensen ud i rummet. Og efter 10 vægtløse døgn vendte han næsen mod jorden igen med 28.000 km/t. Det bliver ikke større. Og nu kan du komme med på rumfart.

I udstillingen RUMMET TUR-RETUR er omdrejningspunktet den Soyuz TMA-18M rumkapsel, som Andreas Mogensen fløj til Den Internationale Rumstation, ISS, med i september 2015. Udover at berette om Andreas Mogensens mission og se udstyret, der var med tur-retur, kan du i udstillingen også fordybe dig i det hektiske kapløb om at komme først til Månen i 1960’erne, udforske den evige fascination af rummet og blive klogere på, hvor dansk rumforskning er i dag.

På museet kan du også prøve at være astronaut. Klæd dig ud som astronaut, eller oplev selv i Virtual Reality, hvor hæsblæsende det er at rejse fra den internationale rumstation og ned til jorden, sammen med Andreas Mogensen.

RUMMET TUR-RETUR er en særudstilling, der vil kunne opleves på museet frem til november 2018.
Udstillingen er realiseret med støtte fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Pressen indbydes til åbningen af udstillingen RUMMET TUR-RETUR den 8. maj 2018 fra kl. 10:00 på:

Danmarks Tekniske Museum
Fabriksvej 25, 3000 Helsingør

Pressetilmelding til arrangementet
Der er deadline for tilmelding af pressefotografer og journalister mandag den 7. maj kl. 12.00.

Venligst kontakt direktør Jesper Buris Larsen, se kontaktinfo. nedenfor.

Tilmeldt presse bedes, jfr. kongehusets anvisninger, den 8. maj møde ind kl. 10.30 til en pressebriefing.

Til udstillingsåbningen vil der også være særlig indbudte gæster, skolebørn og almindelig betalende museumsgæster.

Program for udstillingsåbning:

10.00 Dørene åbnes
Der er gratis adgang med pressekort eller personlig invitation.
10.15 Andreas Mogensen vil være tilgængelig for pressen kl. 10.15-10.45.
11.00 Kort velkomst ved Direktør Jesper Buris Larsen.
11.05 Torkil Adsersen, museumsinspektør, fortæller kort om udstillingen
11.15 Andreas Mogensen, taler
11.25 Mette Bock, kulturminister, taler
11.35 H.K.H. Prins Joachim, taler