Myter og Sandheder

Målgruppe: HF, HHX, HTX, STX, VUC

Fag: AT-forløb, Dansk, Fysik, Historie, Matematik, Samfundsfag, Teknikfag, Teknologihistorie

Varighed: 50 minutter

Maks. deltagere: 28 elever

Pris: 350 kr.

I 1906 fløj den danske opfinder Ellehammer som den første i Europa. Eller gjorde han? Dette spørgsmål har været et af omdrejningspunkterne i Danmarks Tekniske Museums forskningsprojekt, baseret på et hidtil ukendt kildemateriale, der indtil 2005 har ligget på loftet af Ellehammers værksted i Hellerup.

Op til 100-årsdagen har flere røster blandet sig med forskellige tolkninger af begivenheden.

Hvorfor gives der forskellige svar på spørgsmålet? Og hvad er det for videnskabelige kriterier og argumentationer, der bringes i spil?
Der er tilknyttet en hjemmeside til forløbet.

Del og print:

FacebookPrint

Book besøg her

skoletjenesten@tekniskmuseum.dk

Oplys ved bestilling skolens navn og adresse, antal elever og lærere, klassetrin, samt ønsket undervisningsforløb og mulige datoer og tidspunkter. Hvis der skal betales via EAN, bedes dette oplyses på forhånd