Nat på museet: Nattens maskiner og skyggeteaterworkshop

Alle genstandene har en skyggeside, men mon der findes en skyggemaskine på Danmarks Tekniske Museum? Eller er der nogen som har opfundet en maskine, der skaber skygger? Tag mor og far i hånden og lad dig fascinere af flyenes store omfang, der vokser i mørket. Måske har de gamle maskiner deres eget liv når mørket falder på, og fortæller hvad de har oplevet før de kom på museum.

Museet i mørke

Kom til nat på museet fredag den 28. september i anledning af Helsingør Kulturnat. Vi slukker lyset, men holder dørene åbne frem til kl. 21, så alle kan komme ind og opleve den helt unikke stemning på museet – når det er mørkt.

Skyggeteaterworkshop

Kom og skab en sej skyggemaskine og fortæl dine egne historier om det gamle damplokomotiv, de seje motorcykler eller den eventyrlige rumkapsel. Vi bygger sammen skyggeteatermaskiner og laver skyggeteaterdukker. Vi skaber små historier i hver enkel skyggekasse og sætter dem sammen til en større skærm og skaber en større fortælling med skyggedukkerne … og måske finder vi også museets skyggemaskine.

Da der kun er belysning på udvalgte steder i museet, skal du være forsigtig i mørket. Du kan låne eller bruge din egen lommelygte til at gå på opdagelser.

Praktisk information

Museet har fredag den 28. september åbent frem til kl. 21, og i anledning af kulturnatten er der gratis entré fra kl. 17 til 21.

Skyggeteaterworkshop finder sted fra kl. 17 til 21 og alle kan være med.